• szívritmus zavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz,hogy mostanában sokszor érzem,hogy félrever a szívem.Mellkasi fájdalmat érzek, és bal karom zsibbad, továbbá ingadozik a vérnyomásom ami naponta több alkalommal is előfordul. De hát a 150/90 től a 97/66 ig. A pulzusom a 66 tol egészen a 104 ig! Túl vagyok egy holter vizsgálaton ami a vérnyomás ingadozást igazolta vissza.(nappal:140/90..éjszaka 85/95.) Ekg tömkelegén vagyok túl,volt hogy volt félreütés...valamint szív ultrahangon,ami 2 ízben is negatív lett. Kaptam béta blokkolót (bisogamma 5 mg) naponta 2x negyedet,de semmi javulás. sőt nagyon lent van a vérnyomásom tőle.Az utóbbi napokban felment a vérnyomásom és akkor szedtem...lehet nem kelett volna.A vérnyomás mérő több ízben is jelzett félreütést!néha annyira ver a szívem ,hogy már eléggé rémisztő! Sajnos a családban mindenki szívbeteg, plusz én is stresszes életet élek. történt egy nagylabor vizsgálat az negatív lett. válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Molnár Dóra válasza a stressz témában

        Kedves Kérdező, nyugodjon meg, jó hír, hogy ennyi vizsgálat során nem igazolódott szervi elváltozás. A panasz hátterében úgynevezett extraszisztolék állhatnak, amelyek számát stressz növelheti. Ez egy nem sorban érkező ütés, melyet kis szünettel követ az újabb dobbanás, ezt érezi a "melléütéskor". Általában nem igényel teendőt, stressz csökkentése, alváshiány elkerülése, koffein bevitel csökkentése segíthet enyhíteni a panaszt. A vérnyomás ingadozás is csökkenthető megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel. Pszichológus segítségének igénybevétele is javíthat az Ön állapotán, a nyugtató és altató gyógyszerek szedése alapján úgy gondolom, hogy nehéz lehet feldolgozni az Önt érő stresszes szituációkat. Természetesen ez is hozzájárulhat a vérnyomás ingadozásához. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2016. április 09., 11:25; Megválaszolva: 2016. április 11., 21:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: