• Hypolip 80 mg tabletta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Tisztelt Doktornő! Az alábbi ügyben szeretnék Öntől tanácsot kérni! Magas koleszterinszintemre évek óta napi rendszerességgel gyógyszert szedek. Eleinte Crestor 20 mg és Ezetrol 10 mg tablettákat szedtem, majd miután a támogatás megszűnt rájuk, orvosom az Atorva-Teva 80 mg tablettával kezdett kezelni, amire szintén jól reagált a szervezetem. A napokban szerettem volna kiváltani a havi gyógyszeradagomat, viszont sajnos a gyógyszertárban közölték velem, hogy az Atorva-Teva 80 mg tabletta már nem kapható, helyette a Hypolip 80 mg tablettát tudják adni, amelynek ugyanaz a hatóanyaga és összetételben sem különbözik semmiben az Atorva-Teva 80 mg tablettától. Kiváltottam ezt az új tablettát, viszont az a probléma merült fel, hogy mielőtt elkezdem szedni, szerettem volna megbeszélni a belgyógyászommal, ő azonban szeptemberben lesz újra elérhető, mert addig szabadságát tölti. Viszont addig is szednem kellene a gyógyszert. Ezért szeretnék Öntől tanácsot kérni, hogy Ön szerint szedhetem-e az Atorva-Teva 80 mg helyett a Hypolip 80 mg tablettát? Válaszát köszönöm! Tisztelettel: Brigitta

        WEBBeteg szakértő válasza a magas koleszterin témában

        Kedves Kérdező!

        Mivel hatóanyagban nincs különbség, várhatóan ezen készítmény hatása is ugyanolyan jó lesz. Ritkán előfordul az, hogy bizonyos gyógyszerek hasonló hatóanyaggal sem érik el ugyanazt a hatást, de ez egyénenként változó. Javaslom, hogy nyugodtan szedje a patikában javasolt másik készítményt, majd néhány hét múlva ellenőríztesse vérzsírértékeit. Amennyiben eredményes lesz ez a készítmény is, szedheti tovább.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-11 23:16:57; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 13:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: