• Labor adatok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ma lett kész a laborom, és van pár érték ami nem fér bele a normális tartományba. Koleszterin: 5,8 HDL-koleszterin: 0,94 Eosinophil: 0,044 Azt szeretném kérdezni, hogy jelenthet -e ez valamilyen komolyabb problémát? Segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel: Gábor

        WEBBeteg szakértő válasza a labor eredmények témában

        Tisztelt Gábor!

        Az Ön laboreredményei szerint egyrészt magasabb a koleszterin szint. A vérben a magas koleszterin szint azért jelent veszélyt a szervezet számára, mert  nagymértékben fokozza az érelmeszesedés kialakulását. Az érelmeszesedés  során az erek fala károsodik, megvastagodik, és így szűkül az érátmérő, ami ahhoz vezet hogy csökken az egyes szervek vérellátása. A szervek csökkent vérellátása a szervek megbetegedéséhez vezethet. Az  érelmeszesedés akár érelzáródáshoz is vezethet. Az érelzáródásnak olyan súlyos következményei vannak mint például a szívinfarktus, agyvérzés. A koleszterin szintjének csökkentése összetett feladatot jelent, fontos a megfelelő táplálkozás (zöldségben-gyümölcsben gazdag ételek fogyasztása, zsíros ételek kerülése), rendszeres mozgás (30-60 perc legalább heti három alkalommal), és ha szükségek a koleszterin szint gyógyszeresen is csökkenthető. A HDL- koleszterin szintje az Ön esetében alacsony, ez azért jelent problémát, mert a HDL-koleszterinnek az a feladata, hogy csökkentse a vérben a koleszterin szintet, így ha kevesebb van belőle kevésbé hatékonyan tudja csökkenteni  a koleszterin szintet (ezért is fontos a fent említett tanácsokat megfogadni, hogy mi magunk is tegyünk a koleszterin szint csökkentésért). Az eosinophil granulocita az egy fehérvérsejt, amely a szervezetben a fertőzések (pl.: paraziták) ellen véd, a vérben a számuk egyébként is kevés, az Ön esetében ez a szint egy picit még kevesebb ugyan, de ez nem vészes.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-08 09:11:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 12:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: