• Nagyon magas pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyám 60 éves, és gyakran előfordul, hogy a pulzusa felmegy 160-ig is, ez eltart akár több órán keresztül is. Nagyon aggódok, mert egyszer azt mondták neki, ilyenkor szétpattanhatnak az erei. Egyébként jár kardiológushoz régóta, ez már nem az első orvosa, ő azt mondta, nem tud mit csinálni vele. Magas vérnyomásra Kovarexet szed, ezen kívül Nebilet tablettát és Aspirin protectet, ugyanis genetikai vizsgálattal megállapították, hogy érgörcsre hajlamos. Nagyon visszeresek a lábai - egyszer már megműtöték, de ugyanúgy visszajött -, a nyirokkeringésével is probléma van, nagyon dagadtak a lábai, ezzel sem tudnak mit kezdeni. A legjobban ez a hirtelen nagyon magas pulzus aggaszt, szeretném tudni, jó gyógyszereket szed-e és kezelhető-e ez a probléma.

        WEBBeteg szakértő válasza a pulzus témában

        Az Ön édesanyja kap gyógyszereket egyrészt a magas vérnyomásra, másrészt arra hogy a pulzusszáma is kontroll alatt legyen, valamint olyan gyógyszert is kap ami segít annak elkerülésében hogy az artériákban a vérrög képződés induljon meg.

        Sajnos a visszérbetegség egy nehezen kezelhető probléma, segíthet a panaszok enyhítésében például kompressziós harisnya viselése, fogyás, fájdalom csillapítok szedése (nem szabad túlzásba vinni). Azt tudnám javasolni hogyha édesanyjának kiugrik a pulzusszáma, üljön le és várja meg amíg vissza csökken a pulzusszáma, ne végezzen fárasztó fizikai munkát, ha egy mód van rá kerülje az idegeskedést, a stresszt.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-08 09:31:16; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: