• Vérnyomás probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        19 éves vagyok,körülbelül 3 éve jelentkeztek vérnyomás problémáim. Sokszor magas a vérnyomásom,ilyenkor jelentkezik nehézlégzés,erőtlenség,mellkas tájékon nyomás. Illetve a minap a jobb alkaromon az eremnél áramütésszerű érzés(többször jelentkezett) és mintha görcsbe lenne a kezem,olyan érzés volt. Kardiológián voltak..de elvileg semmi bajom nincsen. Mitől lehet ez? Lehet komolyabb következménye?

        Dr. Szimuly Sándor válasza a szív témában

        Kedves Levélíró! Feltételezem, ha járt kardiológián, akkor a vérnyomása be van állítva, azonban a panaszai alapján ez nem biztos, hogy így van. Panaszai hátterében lehet a fenti ok, túlsúly, esetleg pulmonológiai (tüdőgyógyászati) ok. Célszerű lenne háziorvosát felkeresni, aki ellenőrzi a vérnyomását, ha szükséges rendel további kivizsgálást. Az alkarjánáljelentkező panaszai az alapbetegséggel nem függnek össze. Üdv:


        Kérdés: 2014. október 13., 10:57; Megválaszolva: 2014. október 14., 14:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: