• Szívritmus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Gyógyszer szedéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Tehát. Megállapították nálam, hogy szívritmuszavarom van. Állandó gyógyszer szedést javasoltak, melynek neve Concor 5mg, és Ramace 1,25mg. Azt szeretném tudni, hogy szükséges-e mindkét gyógyszert szednem, mert a vérnyomásom az nem magas. A concort azt szedem, de feltétlen kell-e mellé a másik is.Azért kérdezem, mert, ha a ramace-t szedném, akkor nem esne le nagyon a vérnyomásom, vagy a kettő együtt hatékonyabb? Segítségét és türelmét előre is köszönöm. Tisztelettel: Gabi.

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

        Tisztelt Gabi!
         
        Csak szívritmuszavar miatt a Concor elegendő lehet, de biztos történt más ( pl. ultrahangos) vizsgálat, amivel egyéb minimális eltérést is észlelhettek vagy az Ön által normálisnak tartott vérnyomás szakmai szemmel mégis egy kicsit magas. Ezek miatt kerülhetett az a minimális dózisú Ramace ( ramipril) a terápiájába. A Ramace szerepe, kis dózisban, a sziv pumpafunkciójának javítása, a szivizomzat terhelés miatti károsodásának megelőzése ill. vérnyomáscsökkentés is. Javaslom kérdezzen rá kezelőorvosánál a pontos magyarázatra!
         
        Tisztelettel: 

        Dr. Bíró Csaba István  kardiológus-belgyógyász

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-31 23:56:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 09:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: