• Pulzusszámom emelkedik, mi a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktror Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a pulzusszámom a normális 72 helyett az utóbbi időben 80-85-re változott. A vérnyomásom inkább mondható alacsonyabbnak (100/60; 110/70). Mi lehet a probléma? Kérjek orvosi kivizsgálást? Valahol olvastam, hogy a kevés mozgás miatt is lehet (az igaz, hogy mostanában kevesebbet mozogtam mint korábban) Lehet,hogy még csak 19 éves vagyok, de a családomban többen is szenvednek szív- és érrendszeri betegségben! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Laura

        WEBBeteg szakértő válasza a szapora pulzus témában

        Tisztelt Laura!
         
        A pulzusszám változása nem mondható kórosnak és azt mutatja, hogy túl intenziven figyeli önmagát. Ez persze egy bizonyos fokig jó, de ezt a minimális változást (feltéve ha két pontosan megegyező napszakban és helyzetben mérte és konzekvensen!) észlelni már talán túlzásnak érzem. Ha vérnyomása alacsony az sokkalta jobb, mintha magas lenne, kezelést nem igényel. Családi kórtörténet miatt javaslom a koleszterinszint vizsgálatát mint orvosi szűrést. Egyébként éljen egészségesen: sport, sok zöldség ( mindenféle formában), relaxáció, etc.
         
        Tisztelettel:

         Dr. Bíró Csaba István   kardiológus-belgyógyász Debrecen


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-28 23:37:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 08:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: