• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        73 éves vagyok, 70 éves koromig nem szedtem állandó gyógyszert. Akkor kezdtem szedni cavinton fortet és ocuvitot maclura degeneráció miatt. Túlsúlyos vagyok hosszú ideje évi egy, másfél kilót híztam, viszont tavaly nyáron 5-őt, de az életmódomban semmi nem változott. A vérnyomásom 100 - 130 közt volt, kb fél éve megugrott, többször mértek 150 - 170 -et. Túl gyakran , 2 - 3 óránkét kell vizelnem sürgősséggel. A PSA 1,38, a prosztata ultrahang szerint nem nagyobb, az urológus szerint nagyobb. 2 hónapja szedek prosteridet, nem javult. A koleszterinem évek óta 5,1 volt, az orvos szerint ezzel nem kell törődni. Azonban idén felugrott 5,5-re, a triglicerid 2,3. Több hónap óta szedek fenobratot, de az érték nem változott. Lényeg az, hogy kb. fél éve egészségi állapotom leromlott, nem tudom miért és mit tegyek? Köszönettel András

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztata megnagyobbodás témában

        Tisztelt Olvasónk!


        A korral járó prosztatanagyobbodásnak, típusa szint két fő gyógyszeres kezelési irányvonala lehetséges, egyike a prosterid. Ennek hatása nem azonnali, több hónap alatt fejlődik ki.  Javaslom, hogy egészítse ki gyógyteával, amely gyulladáscsökkentő hatású (kisvirágu füzike, orvosi zsálya). Ha az irritatív panaszok nem csökkennek, számoljon be erről urológusának és ő bizonyára módosít a terápián.


        Üdvözlettel:  Dr. Kocsis István urológus

        Kedves András!

        Az életkorral általában a vérnyomás is emelkedik, de a túlsúly és a hízás még inkább rontja ezt a folyamatot. A magasabb vérzsírértékei is ezzel függhetnek össze. Mozogjon többet, sétáljon sokat, kicsit diétázzon, hogy a túlsúlyát csökkentse.

        Dr. Jóna Angelika

        Kérjük látogasson vissza később, az urológus válasza hamarosan megérkezik.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-29 10:35:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 08:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: