• Magas pulzusszám

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Pulzusszámommal van problémám. Nyugalmi helyzetben 90-100 de előfordul hogy 80 vagy kevesebb, aztán felmegy 110-re is (szintén nyugalmi helyzetben), majd rövid időn belül visszaáll. Vérnyomásom többnyire rendben van (110-120/80 körül), csak ritkán több kicsit, 120-130/90-100 körüli (inkább a 2. érték magas, de ez sem állandó). Néha-néha összevissza kalapál a szívem, de gyorsan helyre áll. 2005-ben nagyon rosszul lettem, halálfélelmem volt. Mindenféle vizsgálaton voltam, MR-n is (CT-n nem). Semmilyen szervi bajt nem találtak, pánikbetegségre gyanakodtak. Gyerekkoromban tudomásom szerint szívritmuszavarom volt (van?). Sokat sportoltam. Munkám miatt egész nap mozgásban vagyok (építőipar). 38 éves vagyok, dohányzom. Milyen vizsgálatra volna szükségem, hogy kiderüljön mi az oka? Válaszát köszönöm, tisztelettel: Ferenc

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzus témában

        Tisztelt Ferenc!
         
        Magas nyugalmi pulzusszáma és időnként jelentkező  - és panaszt is okozó - szapora szívverései miatt 24 órás Holter EKG vizsgálatra lenne szükség. Ezzel lehetne a pontos diagnózist megállapitani, és ettől függ az alkalmazandó terápia. Forduljon kardiológushoz! (Párhuzamosan tüdőgyógyászati vizsgálat is szükséges lenne, dohányzása és esetleges porártalom okozta tüdőbetegség kizárása céljából.)
         
        Tisztelettel:  Dr. Bíró Csaba István kardiológus-belgyógyász
         
        Dr. Bíró Csaba, kardiológus-belgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-25 08:34:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 07:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: