• Gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        milyen betegséggel jár az izomgyulladás??? mert félek de már rég ota van hogy fáj a szivem meg a bordám között 21 éves vagyok most voltam tüdöszürésen az nem mutatta ki

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves 21 éves fiú!

        Leggyakrabban bakteriális vagy vírusos fertőzés után, gyakran felső légúti fertőzést követően alakul ki szívizomgyulladás. Többnyire fiatalokon jelentkezik, keringési elégtelenség formájában, melynek tünetei: indokolatlan fáradtság, mellkasi fájdalom, nehézlégzés, anginás panaszok. Keressen fel egy kardiológiai szakrendelést, ahol meg tudják mondani, hogy a panaszai szíveredetűek-e vagy sem.

        A tüdőszűrésen a szívizomgyulladás csak akkor látható esetleg, ha  a szív már megnagyobbodott.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-25 12:24:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 07:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: