• Erős szívdobogás, nehéz légzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 26 éves lány vagyok. Bizonyos időközönként tapasztalom a következőt: nagyon rövid ideig tartó szorítást érzek a mellkasomban, ilyenkor nem tudok levegőt venni, a szívverésemet is gyorsabbnak érzem. Nagyon hamar megszűnik, 1-2 mp az egész. Nem köthető stresszes szituációhoz, legtöbbször teljesen nyugodt állapotban fordult elő. Néhány éve tapasztalom ritkán, de rendszeresen ezt a tünetet. Szeretném tudni, hogy lehet-e mindez komolyabb betegség előjele, fontos lenne-e kivizsgáltatni magam. Ha igen, akkor milyen orvoshoz forduljak. Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a erős szívdobogás témában

        Kedves Kérdező!

        Az észlelt jelenségek hátterében egy mitrális prolapsus nevű szindróma állhat, mivel ez fiatal lányoknál gyakrabban előforduló kórkép. Ennek hátterében a szív egyik billentyűjének a tökéletlen záródása, illetve annak visszacsapódása áll. Ezen betegséget szívultrahang-vizsgálattal egyszerűen ki lehet mutatni. A jelenség általában nem súlyos, és gyógyszeres kezelés mellett panaszmentesség érhető el.

        Panaszai alapján ez egy felmerülő, lehetséges kórok, amit nem lehet vizsgálatok nélkül biztosan kimondani. Keressen fel kardiológiai szakrendelést!

        Üdvözlettel: Dr Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-18 23:28:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 12:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: