• Szívbeteg, vagy nem szívbeteg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 54.éves vagyok.Gyakori mellkasi panaszaim miatt: EKG-szív-UH-és"futópados"vizsgálatot csináltak, ami jó lett.Kérdésem: ha jók az eredményeim, miért vannak panaszok, és miért kell gyógyszert is szednem?? Nitromint "R"-ot2x2,Preductal MR-2x1.A BNO kód szerint a gyógyszerezésem:Atheroschleroticus szívbetegség,I2510. Ez mit jelent pontosan? A "kereső" sajnos nem találja! //Közepesen súlyos pollen-és vegyi asztmára is kapok kezelést!// megtisztelő válaszát előre is köszönöm: Fausztina

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Fausztina!
         
        Amennyiben a felsorolt vizsgálati eredményei negativak, akkor jelentős koszorúér szűkület nem igazolható. Ha mellkasi panaszai továbbra is vannak, annak több oka is lehet:
        1. időnkénti koszorúér spazmus (össszehúzódás)  mérsékelt meszesedéssel okozhat mellkasi fájdalmat. Ez katéterezést/tágitást nem igényel, de tartós gyógyszeres kezelést viszont igen. Feltehetően ebből kiindulva hagyta meg gyógyszereit az Ön kezelőorvosa.
        2. Ha nem szív eredetűek a mellkasi panaszok, akkor lehetnek mozgásszervi, tűdő , nyelőcső és gyomoreredetűek vagy psychés stressz is okozhatja. Ezeket lépésről lépésre meg kell vizsgálni, és ha ezen okok valamelyikét igazolni tudják, akkor a "szívgyógyszereket" feleslegesen szedi.
        ( az atherosclerosis az érelmeszesedést jelenti; az ön diagnózisa : koszorúér meszesedés okozta eltérések)

        Tisztelettel:
        Dr. Bíró Csaba István , kardiológus-belgyógyász, Debrecen


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-17 08:45:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 11:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: