• Szív probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Érdeklődni szeretnék, hogy mi lehet a problémám, ha a bal oldalamon fekve fáj a szívem területe - nyomást érzek? Továbbá, ha nem változtatok a fekvő helyzetemen, akkor beszúrás, nyilallás következik. Ehhez társul minden egyes nagy levegővételnél fájdalom a hátam bal közép-felső részén, ami időnként előre is kisugároz a légzésnél. Régebben diagnosztizáltak egy szív billentyű lazulást a kardiológián, ahol elmondták, hogy ez azt jelenti, hogy nem csak előre, hanem visszafele is áramlik vér a szívembe. Megnyugtattak viszont, hogy ez fiatalkori "betegség", és nekem nem kell vele foglalkozzam.... 2 éve voltam utoljára szív vizsgálaton. Valóban így van? Mit tegyek most? Lehet, hogy mégis foglalkoznom kellene ezzel? Mire utalnak a leírt tünetek?

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! A légzéssel, mozgással összefüggő, szúró-nyilalló jellegű fájdalom inkább tüdőgyógyászati, mozgásszervi eltérésre utal, ilyen irányú kivizsgálás javasolt. A billentyűprolapsus időnként rosszabbodhat, erre is érdemes ránézni néhány évente, de nem valószínű, hogy a panaszok ezzel összefüggésben jelentkeznek.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. december 22., 11:52; Megválaszolva: 2011. december 25., 17:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: