• EXTRA ÜTÉSEK

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 3 éve magasvérnyomás-betegséggel kezelnek,a gyógyszerek szedése mellett teljesen panaszmentes vagyok, vérnyomáson normális, szívritmuson jó, rendszeres ellenőrzésre járok.Az utóbbi 2 hétben vettem észre, hogy pl.front-átvonuláskor, stressz hatására, de néha nyugalmi helyzetben is a szívem extra nagyot üt, majd picit felgyorsul néhány ütem erejéig, de aztán helyreáll a normális ritmusa. Nagyon félelmetes érzés, de többektől azt hallottam, hogy ez nem kóros, ne foglalkozzak vele. Egyébként kiválóan érzem magam, nem vagyok fáradékony és a legfrissebb laborleleteim is jók. Az orvosom jelenleg szabin van, így most tőle nem tudom megkérdezni, hogy mi ez?! Megírná, kérem, hogy van-e bármilyen teendőm, illetve veszélyt jelent-e a napi 10-15 "extra" ütés a szívemre nézve.Köszönettel!

        Dr. Bene Orsolya válasza a ritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Sokaknak van ilyen ritmuszavara különösebb szervi eltérés nélkül, a napi 10-15 ütés még nem számít soknak. Ha jelentősen sűrűsödnek a kihagyások, vagy hozzájuk mellkasi fájdalom, légszomj, szédülés társul, kardiológiai vizsgálat javasolt.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. december 15., 13:13; Megválaszolva: 2011. december 18., 21:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: