• Mi lehet a baj? Mellkasi fájdalom és erős szívverés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sokszor tör rám gyengeség érzés,mintha szédülnék.Nem forog velem a szoba,hanem mintha meginognék.Naponta többször érzek így és (lehet nem jól fejezem ki magam) de állandóan érzem a szívverésem.Tavasszal voltam kardiologián de mindent rendben találtak most..Pedi a pulzusszám sokszor 90.normál testalkatú vagyok,nem tudok betegségről,évente eljárok szűrésekre.Napi minimum 2 l folyadékot megiszom.Eszem,gyümölcsöt,zöldséget.Napi ét kávét iszom és napi max 5 szál cigarettát szívok el.Lehet valamit nem vesznek észre nálam vagy csak esetleg ilyen a pánikbetegség vagy a stressz "mellékhatása"???Elég sresszes vagyok és sokszor keveset alszom.Pár éve diagnosztizáltak asztmát de nem igazán volt azóta sem asztmás rohamom,néha ha fáj a mellkasom akkor használom a pipát és olyankor egy panangin tablettát.Válaszát köszönöm.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a szapora szívverés témában

        Kedves Kérdező! A szédülés, magas pulzusszám miatt vérkép vizsgálata mindenképpen javasolt.A leírásban megemlíti, hogy nem tud betegségről, majd leírja, hogy enyhe hyperthyreosisa van. Ez pedig okozhat szapora szívverést. Amennyiben laboratóriumi eltéréssel igazolható az említett kórkép, ez kezelendő.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. december 10., 21:48; Megválaszolva: 2011. december 13., 18:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: