• Pulzáló mágnesterápiás kezelés lehetséges-e jobb aortában lévő 4.db.stent mellett?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr-nő! 1 évvel ezelőtt 4 db sztentet kaptam a jobb aortába értágítás után,1o évvel ezelőtt bypass műtétem volt.Használhatom-e a pulzáló mágnesterápiás derékaljat? Válaszát köszönöm.

        Dr. Bene Orsolya válasza a mágneses derékalj, sztent témában

        Kedves kérdező! Tudtommal ilyen irányban nem vizsgálják a stentek biztonságosságát. A mai stentek már MRI-kompatibilisek, tehát ilyen jellegű mágneses tér kb. 15 percig alkalmazható. Gondolom, egy derékaljnak ennél jóval kisebb az ereje (bár pontos technikai adatot egyik oldalon sem lehet találni), én mindenesetre tartós, hosszú távú alkalmazást nem javasolnék.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. december 07., 13:48; Megválaszolva: 2011. december 10., 09:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: