• Szív EKG,echo értelmezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr nő/úr! A napokban voltam terheléses ekg-n,szív ultrangos ,doppler vizsgálatokon.A következő eredmények értelmezésében kérem a segítségét:ST 1-en 3,8mm eleváció ST 3-on 3,7mm depresszió csúcson 2/6-os holosyst zörej,a II ! mitralis billentyű DT256ms MI I° concentrikus balkamra hhypertrophia,relaxáció zavar Válaszát köszönve ,üdvözletem!

        Dr. Bene Orsolya válasza a EKG témában

        Kedves kérdező! Ezek kiragadott leletrészletek, nem könnyű őket így értelmezni. Az ST1-es eleváció sok mindentől lehet, St-elevációt okozhat infarktus, szívburok-, szívizom-gyulladás, ingervezetési zavar, ráadásul az sem egyértelmű, melyik elvezetés ez, EKG-n, vagy Holteren regisztrálták. A csúcsi holoszisztolés zörej a mitralis billentyűelégtelenség hallgatózási lelete, az AoII! az aortabillentyű becsapódásakor jelentkező, a szokásos dobbanásnál hangosabb hang, magas vérnyomásban gyakori. Az MI I. fok egy enyhe bill. elégtelenséget jelent, a koncentrikus hypertrophia azt, hogy a kamrafal megvastagodott valószínűleg szintén magas vérnyomás miatt, a relax. zavar pedig azt, hogy a kamraizomzat nehezebben ernyed el, ez szintén a magas vérnyomás miatt lehet pl. A DT a másik két érték nélkül (mitralis E és A) önmagában nem sokat mond, ezek hárman utalnak egyébként a relax. zavarra.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. december 05., 13:23; Megválaszolva: 2011. december 06., 17:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: