• HOLTER EKG

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr ! Holter ekg után amit kaptam papírt a következők állnak az összegzés rovatban: Átlagos szívfrekvencia 75 bpm, minimális 47 bpm, maximális 130 bpm. Kamrai események: Összesen 0 kamrai ütés volt, melyből 0 volt extraszisztolé. Pitvari események: összesen 16 szupraventrikuláris ütés volt, melyből 16 volt extraszisztolé. ST események:A legnagyobb st depresszió értéke -1.68 mm. 2. csatorna. legnagyobb st eleváció értéke 5.18 mm. 3.csatorna Ritmusanalízis eredményei: A felvételben 0db 2.4 másodpercnél hosszabb pause jelentkezett. QT eredmények: A legnagyobb QT intervallum 394 msec. A legnagyobb QTc 482 msec. A legkisebb QT intervallum 260 msec. a legkisebb QTc intervallum 328 msec. Ütéstípus: Normális: 106.076 (99.98%) Pitvari: 16 (0.02%) Kamrai 0 (0.00) Egyéb 0 (0.00) Kardiológus még nem látta, ezért azt szeretném megtudni, hogy van e vele valami gond, esetleg valami vészjósló dolog?

        Dr. Bene Orsolya válasza a EKG témában

        Kedves kérdező! Nagyjából rendben van a lelet, jó a pulzusszám, néhány extraszisztole jelentkezett, ilyen szinte mindenkinek van. Az ST-szakaszokra vonatkozó eltérés valószínűleg a gépi értékelés hibája (ha zajosabb a felvétel pl. testmozgás miatt, akkor ennek az értékelése kevésbé megbízható), ezért ezt javasolt leellenőrizni "szemmel" is, de valószínűleg ezzel sem lesz gond.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. december 01., 19:54; Megválaszolva: 2011. december 05., 20:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó