• UH lelet értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! UH vizsgálaton vettem részt, melynek leletét nem tudom értelmezni, kérem szépen segítsen ebben: "A carotisok lefutása tágassága szabályos. Az intima - media komplexum kiszélesedett, 1.1. mm. Bal oldalon az ICA eredesénél egy 9 mm hosszú, 2.6 mm vastag meszes plaque figyelhető meg. Az áramlás a carotisok területén normális. Az a. vertebralisok tágassága és áramlása szabályos. Az a. subclaviak eltérés nélkül. A pajzsmirigy mérete, echoszerkezete szabályos. A nyakon megnagyobbodott kóros nyirokcsomó nem látható. A submandibularis nyálmirigyek eltérés nélkül. Vélemény: Kp. fokú atherosclerosis, a leírt plaque embólia forrásként szerepelhet. Kérem szíves ismertetésüket! Köszönettel,

        Dr. Csuth Ágnes válasza a carotis témában

        Kedves Asszonyom! Az agyat ellátó erekben érelmeszesedés látható, ez a meszesedés embóliaforrást jelenthet, mely agyi keringészavart okozhat, trombocyta aggregációt gátló szer szedése javasolt, ha eddig nem szedett volna. Ideggyógyásznak mutassa meg a leletet!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. december 01., 19:47; Megválaszolva: 2011. december 05., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: