• Mitralis prolapsus-fogászati kezelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Mitralis prolapsus-om van, fogászati kezelésre kell majd mennem, szeretném kérdezni, hogy javasolt-e antibiotikumos kezelés? Ha igen, akkor minden esetben, tömés, gyökérkezelés, vagy csak húzás alkalmával, és már előtte, vagy csak a beavatkozás után kell gyógyszert szedni? Mióta megállapították, azóta ez az első alkalom, hogy fogorvoshoz fogok menni. Valamint szeretném megkérdezni, hogy kevés folyadékfogyasztás okozhat vérnyomásemelkedést? Válaszát megköszönve, üdvözlettel, Anita.

        Dr. Bene Orsolya válasza a mitrális prolapsus témában

        Kedves kérdező! A jelenlegi ajánlások szerint már nem szükséges mitralis prolapsus esetén az antibiotikumos megelőzés ilyen esetekben. Nincs kellő klinikai bizonyíték arra, hogy mennyire hatékony, sok esetben a szívbelhártya-gyulladás kialakulását nem lehetett kötni korábbi fogászati beavatkozáshoz, ráadásul pl. fogmosás során ugyanolyan valószínűséggel kerülnek a véráramba baktériumok, mint akár foghúzás kapcsán, így inkább a megfelelő szájhigiénén van a hangsúly (rendszeres fogmosás, fogászati ellenőrzés, fogkő eltávolítása). A kevés folyadékfogyasztás inkább csökkent vérnyomáshoz vezetne.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. november 08., 21:30; Megválaszolva: 2011. november 09., 22:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: