• milyen mozgás ajánlott

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor A problémám abból adódik, hogy az utóbbi időben eléggé stresszes életet élek mely mostanra sajnos kihatott a vérnyomásomra is. Néha eléggé kiugrik egy izben 165 volt általában 100 körüli. Hipertóniát még nem diagnosztizáltak, de emelkedett vérnyomást igen és szapora szívműködést, mely a doktornő szerint a túlhajszolt életmód miatt van. Írtak fel béta blokkolót- atenobenét napi felet-melyet szeretnék inkább sedafit pc re váltani és rendszeres testmozgást javasolt. Régen aerobikoztam, de most ez nem megy mert az első 10-15 perc után kifulladok és egyik alkalommal elég rosszul lettem -145-re felment a vérnyomásom. A mozgást nem szeretném abbahagyni de arra gondoltam kicsit finomabbra váltok a pilatest ajánlották. Azt szeretném megkérdezni, hogy tényleg jó lenne e ez számomra mert már több ember ajánlotta. Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szapora pulzus témában

        Kedves Kérdező! Elkezdheti a Pilatest is, illetve a gyaloglást is, melynek tempója fokozatosan növelhető. Az egészséges étrendre is figyeljen oda, illetve stresszkezelő relaxációs gyakorlatok elsajátítása is segíthet.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 08., 19:58; Megválaszolva: 2011. november 09., 10:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: