• Szív körüli szúrós érzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Nyár közepe (kb. július vége) óta naponta egyszer előjön egy szúró fájdalom a szívem környékéről. Olyankor ha nagyon nagy levegőt veszek még jobban szúr, de 5 perc alatt elmúlik és 1-2 napig szünetel az érzés. Nagyon ritkán zsibbad a bal kezem, de az elenyésző. Mit tehetek??? 24 éves férfi vagyok 61 kg, évi 1000-1200 km-t teljesítménytúrázok, kb. évi 300-500 km-t futok (majdhogynem napi rendszerességgel), sokat biciklizek, ha időm engedi néha hegyet mászok. A pulzusom nyugalmi állapotban 60 alatti, vérnyomásom tökéletes. Terheléskor soha nem jelentkezik a már említett panaszom. Idén sima EKG-t csinált a "munkaügyi" orvosom, ott minden rendben (ez még tavasszal volt). Az asztma-allergián kívül semmilyen betegségem nincs nem szedek gyógyszereket, háziorvosommal sem nagyon találkoztam eddig, beteg sem szoktam lenni. Nem dohányzok, kávézni kávézok és nagyon sokat dolgozok (nem számítógép előtt). A hetekben megyek terheléses EKG-ra, időpont egyeztetés folyik jelenleg, ott esetleg kiderülhet valami turpisság?? November 20-án mennék Siófokra félmaratonra, folyamatosan edzek rá (olyankor minden rendben), de esténként lefekvés előtt érzem a szívemet, kicsit szúr (most is). Válaszát segítségét előre is Nagyon Köszönöm! Jó éjszakát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Levele első részét elolvasva már tanácsolni is akartam a terheléses EKG-t, de látom, ez már folyamatban van, emellett egy szívultrahang is szükséges lenne, ezek eredményének ismeretében lehet pontos választ adni a kardiológiai státuszt illetően.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 07., 23:54; Megválaszolva: 2011. november 08., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó