• Kardiológiai lelet értelmezését kérem, EKG-t javasoltak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Kíváncsi lennék hogy az ön tapasztalatai szerint mi lehet a probléma a szivemmel. Ha már a kardiológus ahol jártam nem világosított fel. a leletem: RR: 150/90Hgmm. Fr: 84/min. EKG: S.r.PR:127 msec. QRS:105 msec. Kp. tengelyállás. QT:408msec. Szab. repol. GY:Cipralex, Rivotril, ECHOCARDIOGRAPHIA: (Philips HD 15) M-mod: Bal pitvar:38mm(40mm). Bal kamra: 30-53mm(35-57mm). EF(Teich.)75% (50%). Spektum:11mm(11mm), hátsó fal:11mm (11mm),jól mozognak. Jobb kamra 22mm. Vékony, jól mozgó aorta és mitrális billentyű. Doppler: Aorta bill. Vmax:1,4m/s. TVI:22CM. Átl.grad:45Hgmm. Mitralis bill.(E/A):0,9/0,9 m/s. DT:162ms. Pulmonalis törzs áramlási sebessége: 1,2m/s. Számított jobb kamrai nyomás:24+10=34Hgmm. TAPSE:27 mm.Aorta ívben norm. áramlások. Nem tágabb máj venak és VCI-D:13 mm. Hyperrkinekus falmozgások. Szegmentális falmozgászavar, pericardiális folyadék, thrombus nincs. Vélemény: Jó bal kamra functio. Javasolt:T.EKG

        WEBBeteg szakértő válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! A vérnyomás a vizsgálat alkalmával kicsit magas volt, ez lehet ún. fehérköpeny-jelenség miatt is (magyarul a szorongás miatt), de érdemes rá odafigyelni, nehogy valóban magas vérnyomás alakuljon ki. Az EKG és a szívultrahang teljesen rendben van, nem látható billentyűhiba, veleszületett eltérés, jó erővel húzódik össze a szívizomzat. A koszorúerek állapotát ezek a vizsgálatok nem tudják megítélni, nem tudom mi miatt kellett kardiológushoz menni, ha mellkasi fájdalom miatt, akkor a javasolt terheléses EKG segíthet a koszorúér-szűkület kizárásában (aminek ebben az életkorban kicsi a valószínűsége).


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. november 05., 14:03; Megválaszolva: 2011. november 07., 15:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó