• Lehet-e trombózis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 21 éves egyetemista vagyok 168 cm magas, és a súlyom 80 kg körül ingadozik. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e ez a trombózis előjele? Mostanában erőteljes fájdalmat érzek a combomban (belül) a fájdalom hirtelen jön, egy darabig tart kb. 5-10 perc és utána elmúlik, a felkaromban is szoktam érezni, de azt már régebben is éreztem. A lábam időnként bedagad, és a vádlim is gyakran be szokott görcsölni. (Olvastam, hogy a vádli görcsszerű fájdalma is jelezheti, de szerintem nekem tényleg csak izomgörcs volt. Nem csak sportolás után görcsöl, hanem éjszaka alvásnál is ébredtem már izomgörcsre.) Mostanában homályos a látásom. Sportolni időszakosan szoktam (időnként rendszeresen járok, aztán abba hagyom), az egyetem miatt sokat ülök, és sokat alszok. Édesapámnak a lábában volt trombózisa. Nagybátyámnak pedig stroke-ja volt. Azt is olvastam, hogy vérvétellel is meg lehet állapítani a trombózis hajlamot, az csak sima vérvétel, vagy speciálisan erre kell irányítani. Mert sima vérvételem rendszeresen szokott lenni. Milyen más vizsgálati eljárás mutathatja ki a trombózisra "hajlamosságot", illetve jelezheti a trombózist? Valamint, amennyiben a tünetek alapján Doktornő nem trombózisra gyanakszik mi lehet az, és milyen vizsgálatot kérjek az orvosomtól? Remélem nem volt túl zavaros a levelem. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Járányi Zsuzsanna válasza a trombózis témában

        Kedves kérdező ! Labor vizsgálattal kimutatható a fokozott thrombozis hajlammal járo Leiden mutáció stb. Panaszai nem utalnak thrombozisra, de feltétlenül javasolnám a testsúly csökkentést, a bő folyadékfogyasztást és testmozgást. Üdvözlettel dr Járányi


        Kérdés: 2011. november 03., 07:28; Megválaszolva: 2011. november 03., 15:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: