• Döntési helyzet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Mint az alábbi másolatokból kiderül, rendszeresen járok urológiára és negyedévente labor és uh vizsgálatra is. Bevallom több helyen is megkíséreltem megtudni azt, hogy mi lenne a legkedvezőbb választás a előző levélben leírtak utáni állapotban. Az egyik válasz az volt, hogy esetleg hormonkezelést kellene kérnem. Más szerint az veszélyes, azt ne tegyem. Olyan javaslat is volt, miszerint örüljek a jelenlegi állapotnak, mert mások így tennének. Igazából csak a döntéshez kérek segítséget. Köszönettel Friedl István UH vizsgálat 2011.04.14 Dianózisok; N4000 Prostata túltengés Beavatkozások: 36155 : Húgyhólyag UH vizsgálata( 334); 36152 :Prostata UHvizsgálata(356); 3613C :Máj és epeutak UHvizsgálata(436); 36138 :Gyomor-bélrendszer UHvizsgálata(356); 36135 Vese UH vizsgálata( 334); 36134 : Lép UH vizsgálata( 346); 36133 : Pancreas UH vizsgálata( 356); 36123 : Pleuraűr UH vizsgálata( 252); Anyagfelhasználás: Thermopapir: 1 db ; 1889 A máj nem nagyobb, homogén szerkezetű. Az epeutak nem tágabbak. Az epehólyag átlagosan telt, fala nem vastagabb; lumenében kő nem látható. A lép nem nagyobb, homogén. A hasnyálmirigy test ábrázolható, kórjelző eltérés nélkül. A hasi aortán nem látható aneurysma. A vesék helyzete, alakja, nagysága, szerkezete szokványos. Pangás, kő, körülírt eltérés nem látható. A bal vese alsó harmadában 15 mm-es cortikális cysta van.A mellékvese-régiókban kóros képlet nem mutatható ki. A kp. telt hólyag fala enyhén trabeculált. A prostata kisfokban megnagyobbodott 25 ccm,a hólyagalapot enyhén bedomborítja Megvastagodott falú bélszakasz nem mutatható ki. A lateralis sinusokban folyadék nem látható. WHO Megnevezés Eredmény Egység Referencia tartomány 22550 Általános vizelet Valid Vér Negatív Fehérvérsejt : 25 Leu/ul UBG norm Bilirubin Negatív Fehérje Negatív Keton Negatív Cukor Negatív 24900 pH 6 5 - 8 Fajsúly 1,015 g/mL 1,002 - 1,030 25131 Nitrit Negatív 22552 Vizelet üledék Valid 22520 Osmolalitás 281,60 mOsm/kg 50,00 - 1200,00 Vvs 1,00 /látóté < 2,00 Fvs 1,00 /látóté < 5,00 Laphámsejt 0,00 /látóté < 10,00 Hyalin cylinder 0,00 /látóté < 2,00 Baktérium 116,00 /látóté < 1000,00 27390 Parazita vizsgálat vi: Negatív /látóté Kristály 5,00 /látóté < 10,00 24398 Totál tesztoszteron 14,080 nmol/1 5,470 - 20,500 Valid 2662C PSA 3,882 ng/ml 0,008 - 4,000 Valid 2662L Szabad PSA 0,747 ng/ml 0,008 - 0,934 Valid PSA hányados 0,19 Valid Archiválva: 2011-04-19 06:23:37 Validálta: Zsadányi Júlia Dr. Összpontszám: 4433 (4339 pofit vizsgálat + 94 pont mintakezelés)

        Dr. Merth Gábor válasza a prosztata megnagyobbodás, ejakulációs zavar témában

        Kedves Friedl Úr! Elnézését kérem, de nálam nem jelenik meg az előző levele, így arra kérném, egyben másolja be az egész eddigi "konzultációt", hogy tanácsot tudjak adni! Megértését köszönöm, tisztelettel Dr. Merth Gábor


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. július 18., 14:21; Megválaszolva: 2011. július 28., 16:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: