• Frigiditás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Frigiditás - Testi baj vagy lelki zavar? Most olvastam a fenti cikket és sajnálattal vettem tudomásul, hogy én sajnos primer frigiditásban szenvedek - ami "nagyon ritkán fordul elő" - a cikk szerint. Segítségüket szeretném kérni abban, hogy kihez forduljak és ki tudna segíteni Nekem, hogy meggyógyuljak és normális életet tudjak élni. Én 40 éves vagyok de csak 35 évesen mentem férjhez - előtte egyedül éltem. 5 év alatt szültem két gyönyörű kislányt, de az életem még sem boldog. - egyedül boldogabb kiegyensúlyozottabb voltam. Szexuális életem egyenlő a nullával. A férjemnek már mondtam, hogy nyugodtan hagyjon el én nem fogok rá haragudni, de a lányait imádja és miattuk velünk marad. Szeretnék SEGÍTSÉGET, hogy boldog családi légkörben tudjuk felnevelni a gyerekeinket. Köszönettel

        Dr. Veress Dóra válasza a frigiditás témában

        Kedves Asszonyom! A primer frigiditás valóban nagyon ritka. Mielőtt elfogadná ezt a diagnózist érdemes lenne kivizsgáltania magát. Először nőgyógyászhoz kellene fordulnia, mivel emelkedett prolaktin szint vagy szervi betegség okozhat ilyen tüneteket. Ha hormonzavar áll a szexuális érdeklődés hiánya mögött, akkor ösztrogéntapasszal lehet javítani ezen a helyzeten. Ha nem sikerül szervi okot találni, akkor a következő állomás a pszichiátria, ahol megvizsgálják, és hangulatjavítót vagy pszichoterápiát fognak javasolni. Az előbbinek olyan esetben van létjogosultsága, amikor depresszió, szorongás áll a frigiditás hátterében, az utóbbinak pedig akkor, ha valammilyen korábbi pszichés stressz miatt utasítja el a szexualitást tudat alatt. Egy jó szexuálpszichológus sokat segíthet a problémán, rendezi a kapcsolatukban lappangó feszültséget, segít elfogadni a saját nőiségét és ha valóban primer frigiditásban seznved, akkor abban tud a segítségére lenni, hogyan lehet elfogadni a helyzetet mindkettőjüknek és hogyan lehet ezzel együttélni.


        Kérdés: 2011. július 08., 22:59; Megválaszolva: 2011. július 12., 21:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó