• Libidó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 27 éves férfi vagyok és számomra egy elég zavaró kérdéssel fordulok Önhöz. Kb. 1 évvel ezelőtt kezdett alábbhagyni észrevehetően a libidóm, ami nálam azt jelenti ,hogy nagyon ritkán sőt szinte alig kívánom a sex-et ami azért zavaró ,mert előtte meg szinte túlzott intenzitású volt bennem ez az érzés. Érzelmi okai nem tudom ,hogy lehetnek -e,mert elég kiegyensúlyozott életem van,sportolok is,szervi probléma ,betegség nem volt. Normális kapcsolatban élek, merevedéssel probléma nincs, csak a szex iránti vággyal. Nem tudom ,hogy kihez fordulhatnék, hol kérjek segítséget. Gondoltam ,hogy esetleg jó ötlet lenne elmenni egy hormonvizsgálatra is, ami kicsit megnyugtatna, csak nem tudom ,hogy hol, mennyiért végeznek ilyet, esetleg Pécsett. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát !

        Dr. Merth Gábor válasza a libidócsökkenés témában

        Kedves Kérdező! A libidó változásának rengeteg oka lehet. Valóban, az egyik ok akár a férfi hormon alacsonyabb szintje is lehet, de ekkor azért más szexuális zavarok is elő fordulhatnak. A másik -jóval gyakoribb ok fiatalok körében, a lelki okok. Azaz pszichésen kerül vmivel konfliktusba, vagy az életvitele miatt szorong az ember, és ez rakódik rá a szexuális életre. De ezen kívül lehet még sok más oka is, pl. gyógyszeres kezelés vagy drogok használata, a partner viszonyban történő negatív attitűdök, rossz -berögzült szexuális szokások, stb, Ezeket fel lehet deríteni, de ehhez -akár több ülésben is- személyes kontakt, valamint néhány, egyéb vizsgálat szükséges. Pécs, szerencsés az egyetem miatt (POTE Urológia Klinika), így szerintem egy helyen meg lehet oldani az összes vizsgálódást, s akár a kezelést is. Arra kérem (mert engem is érdekel!), hogy ha már látszik a fény az alagút végén, a [email protected] címre jelezzen vissza, mi történt Önnel, mit állapítottak meg a kollégák! Köszönöm! Tisztelettel, Dr. Merth Gábor


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. június 18., 16:31; Megválaszolva: 2011. június 27., 15:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: