• Rejtett Homoszexualitás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Ür/Nő! A következő aggaszt: Van egy fiam, aki 14 éves. Eddig semmi baja nem volt, problémái csak 2 hete jöttek. Attól tartok, hogy veszélyeztetné kialakuló életét a homoszexualitás. A baj az, hogy már nem érzi a vágyat a nők felé. 7 éve intenzíven érezte, most már nem. Tudom, ez nagyon korai, de tényleg így van. Érdemes megfigyelni, hogy egyáltalán nincsen "női agya", hiszen a meleg férfiaknál számos pszichológus kimutatta, hogy rendkívül nőies az érzelmi "rendszerük", ami olyan rendkívüli barátokká teszik őket (mondjuk inkább úgy, hogy "kifinomult"). Emellett, semmi jele nem volt (kis)gyermekkorában a homoszexualitásnak, azaz: nem akart lány lenni, nem rendelkezett (és még most sem rendelkezik ezekkel) női vonásokkal, nem barátkozott a lányokkal (mivel gyermekkorban a homoszexuálisok általában ezt teszik) - habár jó, be kell ismerni, hogy óvoda első osztályában 3 lány volt a barátja, de azóta semmi jele ennek, azaz ugyanolyan, mint a normális tizenévesek. Felettébb megnyugtató az is,, hogy tesztoszteron-szintja nagyon magas, de szerencsére ez nem az agresszivításban mutatkozik meg, hanem a szőrzetében, szóval biztos vagyok benne, hogy érti, mire gondolok. Ami viszont baj - legalábbis én szerintem valamint ő szerinte is -, az, hogy amikor meglát egy hímnemú alanyt, akkor valami izguláshoz szerű reakció váltódik ki a szíve vagy a tüdeje tájékán. Meg kell hogy említsük, hogy ő maga is attól fél, hogy identitása valaha is megváltozna - ami nagyon is lehetséges Alfred Kinsey és Klein elmélete szerint, de ez főleg természetesen a pszihoszexuális neveltetéstől függ. Erotikus fantáziáiban elmondása szerint nincs semmi rendellenes, ugyanolyan, mint ahogy volt és amit egy normális teenager megkívánhat. Egyszerüen nem érzi a vágyat már a nők iránt, ami azért aggaszt, mert legjobb tudomásom szerint a pubertás időszakában minden tizenévest nagyon mozgat a másik nem iránti érdeklődés, de persze lehet, hogy tévedek. Amennyire én tudom, a pubertás 11-12 éves korban jelentkezik - habár az első nemi érés már 9 éves korban elkezdődik -, és akkor még nem volt semmi gond, és ez megnyugtat. Csak ki szeretném kérni az Ön véleményét ezzel az esettel kapcsolatban. Feltehetőleg csak "kiunt" a nőkből, de tényleg nem tudom.. és ez az, ami aggaszt. Vigyem el talán pszichológushoz? Válaszát előre is köszönöm, egy apa

        Kovács Piroska válasza a látens homoszexualitás témában

        Kedves Apuka! Levele Önről szól, a saját félelmeiről, szorongásairól, amit fiára vetít. A homoszexualitás hátterét mindmáig nem sikerült egyértelműen tisztázni. Azonban sem felnőttnél, sem kamasznál nemigen célravezető magatartás, ha felnagyítjuk, vagy "katasztrofizáljuk" azt, amit problémának vélünk. A kamaszkor ráadásul egy kitüntetett átmeneti életszakasz, ahol minden változásban, alakulásban van. Legjobb lenne, ha problémájával szakemberhez fordulna, akivel néhány alkalmas konzultáció során tisztázhatja mindazt, ami aggasztja.


        Kovács Piroska
        Pszichológus

         Kovács Piroska
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. április 30., 10:34; Megválaszolva: 2011. május 07., 18:22

        Tudjon meg többet: látens homoszexualitás

        Ezt olvasta már?

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor ur! Par nappal ezelott, pettingeltem a baratommal. Miutan o elelvezett, a kezem megtoroltem egy papirzsebkendobe mert egy kicsi rament. Aztan nem sokkal egy masikkal megtoroltem magam is, ovatosan en ugy gondolom. De lehet hogy hozzaert, es...
        Kedves dokto ur! Azt szeretnem kerdezni h a baratommal pettingeltunk es miutan u elment a kezemre ment egy kicsit amit letoroltem zsepivel aztan par percre magamat is egy masikkal. Lehetszeges az hogy hozzaert az ujjam nem biztos persze utanna semmi mas nem...
        Jó napot Dr úr! Kérdésem az lenne ,hogy lehetséges e, hogy párommal , aki 33éves férfi én pedig 23 éves nő 3éve élünk együtt eleinte kb az 1. évben úgy viselkedett mint egy nimfomániás, abban az időben több fizikai munkát végzett mint...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Kényszerbeteg vagyok, ami nem is lenne akkora probléma, együtt tudok élni vele. Azonban a volt barátnőmmel egy idő után elromlott a szexuális életünk, amiből szakítás lett. Korábban minden tökéletes működött, ám...
        Kedves Doktornő! Azzal fordulnék Önhöz,hogy a barátnőm kielégített a kezével és én a szemérem dombjára élveztem.Ő odatette a kezét,azt mondta h lefolyt.Én nem láttam,mert zsebkendőért mentem,szóval még az se biztos hogy hozzáért a...
        Kedves Doktornő! A kérdésem, hogy teherbe eshetek- e, ha a barátom előnedves kézzel a hüvelybemenethez ért , de inkább a szeméremajakhoz és én éppen ovuláltam. Köszönöm
        Tisztelt Doktor úr! 1 évig condylomával küzdöttem, újra és újra kiújúlt, július óta azonban tünetmentes vagyok. Csináltattam egy HPV tipizálást pár hónapja magánrendelésen, vettek mintát a hüvelyből és a külső részekről is,...
        Kedves Válaszoló! 20 éves vagyok és még szűz. A barátommal nem szeretnénk elsietni semmit, ismerkedünk egymás testével. Néhány hónapja egy petting alkalmával hozzáért a pénisze a bugyimhoz és én azóta rettentően félek, hogy terhes...
        Szép estét kívánok! Szeretném leírni az előzményeket, amelyek fontosak lehetnek a panaszomat illetően. Még 2015. decemberében nőgyógyászati vizsgálat folyamán megállapítottak streptocococcus + gomba általi fertőzést nálam. Erre a...
        Tisztelt Doktornő! Korai magömléssel küzdök. Szervi bajt nem találtak. Jelenleg is járok pszichológushoz, hogy az esetleges lelki fékeket feloldjam. Miután azonban sajnos már a házasságom is komoly válságban van, és az együttlétekre...
        Tisztelt Doktor úr! 28 éves meleg férfi vagyok. Pánikzavarom van. Eddig csak aktív szerepben közösültem férfiakkal, de a barátom szeretné kipróbálni az aktív szerepet. Alapjáraton nem lenne gondom ezzel, de van pár dolog, ami aggaszt. Az...
        Tisztelt Dr-nő! Olyan problémánk van a férjemmel, hogy nagyon nehéz erről beszélni, de úgy érzem muszály, az utóbbi években azt vettem észre, hogyha nagyon szuper éjszakánk volt, mert már akármilyen hihetetlen, de 27 évi házasság után is...
        Üdv! Azt szeretnem kérdezni ,hogy 14évesen mennyit szabad maszturbálni? És a túl sok masztrubáció vezethet ahhoz ,hogy nem lehetek nemző képes? Válaszát előre is köszönöm!
        Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy már 4. hónapja a Nuvaring fogamzásgátló hüvelygűrűt használom. Ezen a héten kellett volna mehjönnie a menstruációmnak hétfői napon, ez sajnos nem trtént meg. Rendesen betartottam a...
        Lassan egy éve szenvedek a libidóhiánytól. Az orvosom nem írt fel másik gyógyszert mondván, hogy mindegyik mellékhatása ez lesz. Jelenleg nuvaring hüvelygyűt használok. Érdemes lenne elmennem egy nemi hormon kivizsgálásra esetleg? Utána...
        Üdvözlet.Új kapcsolatom van és eddig 2x voltunk együtt és mind a 2x bizonyos helyzetekben úgy éreztem mintha szètfeszítené a bejutott levegő a hasam alját.De nem levegő ez valami más.Sosem tapasztaltam még ilyet.Mi lehet a gond?Görbe a...
        Kedves Dr. Kiss György! Az lenne a kérdésem, hogy Karissa fogamzásgátlót 19 évesen ajánlatos-e szedni? Ez lenne az első ilyen jellegű gyógyszer amit alkalmazok! Mit kell tudni a felhasználásáról, mikor kell neki fogni a gyógyszernek? És...
        jó napot érdeklődni szeretnék ha egy férfi napi 2-3-szor maszturbál az okozhat valami belső problémát? (pl prosztatabajok)ha igen akkor hogyan lehet erről leszokni? váom válaszát köszönöm
        Üdvözlöm! Kicsit megijedtem ugyanis meg szűz vagyok de a barátom ujjával kenyesztetett és lehet, hogy került rá előváladék. Ilyen módon lehet teherbe esni? Köszönöm előre is válaszát!
        Nem régóta élek szexuàlis életet és arra lettünk figyelmesek a partneremmel hogy nagyon nehezen megyek el vagy talan csak a vegen de akkor sem aktus kozben hanem oralis izgtàsnal! Ennek az oka érdekelne mert nagyon aggaszt a dolog! Esetleg a...