• Rejtett Homoszexualitás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Ür/Nő! A következő aggaszt: Van egy fiam, aki 14 éves. Eddig semmi baja nem volt, problémái csak 2 hete jöttek. Attól tartok, hogy veszélyeztetné kialakuló életét a homoszexualitás. A baj az, hogy már nem érzi a vágyat a nők felé. 7 éve intenzíven érezte, most már nem. Tudom, ez nagyon korai, de tényleg így van. Érdemes megfigyelni, hogy egyáltalán nincsen "női agya", hiszen a meleg férfiaknál számos pszichológus kimutatta, hogy rendkívül nőies az érzelmi "rendszerük", ami olyan rendkívüli barátokká teszik őket (mondjuk inkább úgy, hogy "kifinomult"). Emellett, semmi jele nem volt (kis)gyermekkorában a homoszexualitásnak, azaz: nem akart lány lenni, nem rendelkezett (és még most sem rendelkezik ezekkel) női vonásokkal, nem barátkozott a lányokkal (mivel gyermekkorban a homoszexuálisok általában ezt teszik) - habár jó, be kell ismerni, hogy óvoda első osztályában 3 lány volt a barátja, de azóta semmi jele ennek, azaz ugyanolyan, mint a normális tizenévesek. Felettébb megnyugtató az is,, hogy tesztoszteron-szintja nagyon magas, de szerencsére ez nem az agresszivításban mutatkozik meg, hanem a szőrzetében, szóval biztos vagyok benne, hogy érti, mire gondolok. Ami viszont baj - legalábbis én szerintem valamint ő szerinte is -, az, hogy amikor meglát egy hímnemú alanyt, akkor valami izguláshoz szerű reakció váltódik ki a szíve vagy a tüdeje tájékán. Meg kell hogy említsük, hogy ő maga is attól fél, hogy identitása valaha is megváltozna - ami nagyon is lehetséges Alfred Kinsey és Klein elmélete szerint, de ez főleg természetesen a pszihoszexuális neveltetéstől függ. Erotikus fantáziáiban elmondása szerint nincs semmi rendellenes, ugyanolyan, mint ahogy volt és amit egy normális teenager megkívánhat. Egyszerüen nem érzi a vágyat már a nők iránt, ami azért aggaszt, mert legjobb tudomásom szerint a pubertás időszakában minden tizenévest nagyon mozgat a másik nem iránti érdeklődés, de persze lehet, hogy tévedek. Amennyire én tudom, a pubertás 11-12 éves korban jelentkezik - habár az első nemi érés már 9 éves korban elkezdődik -, és akkor még nem volt semmi gond, és ez megnyugtat. Csak ki szeretném kérni az Ön véleményét ezzel az esettel kapcsolatban. Feltehetőleg csak "kiunt" a nőkből, de tényleg nem tudom.. és ez az, ami aggaszt. Vigyem el talán pszichológushoz? Válaszát előre is köszönöm, egy apa

        Kovács Piroska válasza a látens homoszexualitás témában

        Kedves Apuka! Levele Önről szól, a saját félelmeiről, szorongásairól, amit fiára vetít. A homoszexualitás hátterét mindmáig nem sikerült egyértelműen tisztázni. Azonban sem felnőttnél, sem kamasznál nemigen célravezető magatartás, ha felnagyítjuk, vagy "katasztrofizáljuk" azt, amit problémának vélünk. A kamaszkor ráadásul egy kitüntetett átmeneti életszakasz, ahol minden változásban, alakulásban van. Legjobb lenne, ha problémájával szakemberhez fordulna, akivel néhány alkalmas konzultáció során tisztázhatja mindazt, ami aggasztja.

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. április 30., 10:34; Megválaszolva: 2011. május 07., 18:22

        Tudjon meg többet: látens homoszexualitás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Az este szeretkeztünk a párommal, levette az ovszert a himvesszőről, majd felfujás közben szétdurrant, hozzá tenném hogy nem volt nagyon felfujva és nem is eresztett se az első se a második fújásra. Normal durex óvszert...
        A barátommal közösültünk ês kiszakadt a gumi de nem akkor ment el amikor még bennem volt hanem amikor már kihúzta de nem tudjuk,hogy mikor szakadhatott ki a gumi,nem tudjuk hogy most kell a félni mert egy hete sincs hogy abba hagytam a...
        A barátommal sokszor pettingelünk. Mindig ügyelünk arra, hogy a hüvelyemhez ne érjen előváladék vagy sperma. A kérdésem az lenne, hogy mennyi esélye van annak, hogy elovaladekos ujjazastol valaki terhes legyen? Illetve ha alsonemun keresztul...
        Tisztelt Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy valószínűnek tartja a teherbe esést olyan esetben, ha a mesntruációm utolsó napján, illetve estéjén (gyakorlatilag már nem volt meg estére) a párommal szeretkeztünk, de sajnos...
        Sajnos rendkívül torz külsővel áldott meg a sors, így a párkeresés számomra lehetetlen. Állandóan frusztrált vagyok, így nem tudok semmi másra koncentrálni. Szeretnék végre megszabadulni ettől az érzéstől. A kérdésem az lenne, hogy a...
        Üdv! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy szeretnék vásárolni egy prosztata masszírozót. Ezt lehet használni nyugodtan, nem lesz tőle semmi bajom? Valamint a vásárlásnaál mire érdemes oda filgyelni, illetve a használatnál is? Válaszát...
        Tisztelt Doktor Úr ! A párom mikor felhelyezte volna az óvszert, véletlen fordítva rakta fel, majd visszafordította és már helyesen "állt". A kérdésem az lenne, fenn áll az a veszély, hogy teherbe eshetek? Köszönöm, Lexi
        Az lenne a kérdésem hogy nem lehetek terhes attól ha a női nemi szervem pusztán érintkezett a párom péniszével? A párom természetesen nem élvezett el.Vegyek be 72 órás esemény utáni tablettát vagy se?Mit tegyek? Én pedig menst. ciklusom 19....
        Tegnap a barátommal szeretkeztünk megszakitàsos módszerrel és nem ment el bennem viszont rám élvezett. A hasamra es a nemi szervemre. Van esélye terhességnek? Március 20 àn fog megjönni
        Tisztelt Doktorúr! Kérem segítsen nekem! 16 éves lány vagyok, a párommal január 2.-án történt egy baleset, de másnapra vettem be az Escapelle esemény utáni tablettából,de a tüneteket sokáig éreztem (alhasi görcs,medencecsonti...
        Azt szeretném tudni hogy mennyi esélye van annak hogy terhes lettem ha még szűz vagyok, nem feküdtem le senkivel viszont volt egy sráccal néhány dolog és a nemi szervét odanyomta az enyémhez és éreztem utána a combomon hogy van maradt ott egy...
        Jó napot Doktor Úr! A kérdésem a következő lenne közösülés után a kedvesem vaginájára folyt egy kevés ondó, ő azonnal kimosta meleg vízzel. Mennyi az esélye a terhességnek?
        Jangee-t szedtem, a szexuális vágyamat teljesen megölte. Mercilon-t írt fel az orvos, de a Jangee utolsó levelénél tartok, úgyhogy még egy kis időt kell várnom, hogy ki tudjam próbálni az új gyógyszert, de addig szeretnék egy kis információt...
        Tisztelt Doktor Úr! Már 2 és fél éve szedem a VELGYN fogamzásgátló tablettát. Két hete (pontosabban a levél második hetében) kihagytam egy tablettát. Amikor a placebo tablettánál tartottam, nem jött meg a menstruációm. Szexuális életem 2...
        Tisztelt Doktor Úr! 16 éves vagyok! Nagyon kétségbe vagyok esve, mert párom nadrágjába nyúlva ondó került a kezemre 10-15 perc múlva megvakartam a szemérem ajkaimat, a hüvelybe nem nyúltam! De előtte nedves törlőkendőt fogdostam!...
        Tisztelt Doktor úr ! A problémám a következő. A párommal még nem közösültünk, szűz vagyok, viszont kézzel egymáshoz értünk. Volt olyan hogy miközben a párom hozzámér, megérintette a saját nemi szervét is ( nem végzett...
        Tisztelt Doktor Úr! 16 éves vagyok! Nagyon kétségbe vagyok esve, mert párom nadrágjába nyúlva ondó került a kezemre 10-15 perc múlva megvakartam a szemérem ajkaimat, a hüvelybe nem nyúltam! De előtte nedves törlőkendőt fogdostam!...
        Tisztelt Doktor úr! 7-én voltam együtt a barátommal, kiszakadt az óvaszer. Még idejében észrevettük, nem ment el. Ennek ellnére 72 órán belül bevettem egy Escapelle-t. 21-én elkezdtem barnázni, 22-én délután már megjött. Egyelőre úgy...
        Tisztelt Dr.Kiss György! A barátommal menstruációm időszaka alatt megkívántuk egymást, de nem feküdtünk le, csak egymáshoz dörzsöltük nemi szerveinket, én rajtam volt egy vékony nadrág, bugyi, betét, ő rajta viszont semmi és elment!...
        Tisztelt Dr. Úr! A barátnőm Sumetrolimot kapott megfázásra, és fogamzásgátlót szed. Az lenne a kérdésem, hogy mekkora az esélye annak, hogy teherbe esik, ha a legutóbbi együttlétek során során nem használtunk semmilyen kiegészítő...