• Rejtett Homoszexualitás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Ür/Nő! A következő aggaszt: Van egy fiam, aki 14 éves. Eddig semmi baja nem volt, problémái csak 2 hete jöttek. Attól tartok, hogy veszélyeztetné kialakuló életét a homoszexualitás. A baj az, hogy már nem érzi a vágyat a nők felé. 7 éve intenzíven érezte, most már nem. Tudom, ez nagyon korai, de tényleg így van. Érdemes megfigyelni, hogy egyáltalán nincsen "női agya", hiszen a meleg férfiaknál számos pszichológus kimutatta, hogy rendkívül nőies az érzelmi "rendszerük", ami olyan rendkívüli barátokká teszik őket (mondjuk inkább úgy, hogy "kifinomult"). Emellett, semmi jele nem volt (kis)gyermekkorában a homoszexualitásnak, azaz: nem akart lány lenni, nem rendelkezett (és még most sem rendelkezik ezekkel) női vonásokkal, nem barátkozott a lányokkal (mivel gyermekkorban a homoszexuálisok általában ezt teszik) - habár jó, be kell ismerni, hogy óvoda első osztályában 3 lány volt a barátja, de azóta semmi jele ennek, azaz ugyanolyan, mint a normális tizenévesek. Felettébb megnyugtató az is,, hogy tesztoszteron-szintja nagyon magas, de szerencsére ez nem az agresszivításban mutatkozik meg, hanem a szőrzetében, szóval biztos vagyok benne, hogy érti, mire gondolok. Ami viszont baj - legalábbis én szerintem valamint ő szerinte is -, az, hogy amikor meglát egy hímnemú alanyt, akkor valami izguláshoz szerű reakció váltódik ki a szíve vagy a tüdeje tájékán. Meg kell hogy említsük, hogy ő maga is attól fél, hogy identitása valaha is megváltozna - ami nagyon is lehetséges Alfred Kinsey és Klein elmélete szerint, de ez főleg természetesen a pszihoszexuális neveltetéstől függ. Erotikus fantáziáiban elmondása szerint nincs semmi rendellenes, ugyanolyan, mint ahogy volt és amit egy normális teenager megkívánhat. Egyszerüen nem érzi a vágyat már a nők iránt, ami azért aggaszt, mert legjobb tudomásom szerint a pubertás időszakában minden tizenévest nagyon mozgat a másik nem iránti érdeklődés, de persze lehet, hogy tévedek. Amennyire én tudom, a pubertás 11-12 éves korban jelentkezik - habár az első nemi érés már 9 éves korban elkezdődik -, és akkor még nem volt semmi gond, és ez megnyugtat. Csak ki szeretném kérni az Ön véleményét ezzel az esettel kapcsolatban. Feltehetőleg csak "kiunt" a nőkből, de tényleg nem tudom.. és ez az, ami aggaszt. Vigyem el talán pszichológushoz? Válaszát előre is köszönöm, egy apa

        Kovács Piroska válasza a látens homoszexualitás témában

        Kedves Apuka! Levele Önről szól, a saját félelmeiről, szorongásairól, amit fiára vetít. A homoszexualitás hátterét mindmáig nem sikerült egyértelműen tisztázni. Azonban sem felnőttnél, sem kamasznál nemigen célravezető magatartás, ha felnagyítjuk, vagy "katasztrofizáljuk" azt, amit problémának vélünk. A kamaszkor ráadásul egy kitüntetett átmeneti életszakasz, ahol minden változásban, alakulásban van. Legjobb lenne, ha problémájával szakemberhez fordulna, akivel néhány alkalmas konzultáció során tisztázhatja mindazt, ami aggasztja.


        Kovács Piroska
        Pszichológus

         Kovács Piroska

        Kérdés: 2011. április 30., 10:34; Megválaszolva: 2011. május 07., 18:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: