• Ez normális ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő, kérdezném Öntől hogy normális dolog e ami velem történik az utóbbi időben, vagy ez már beteges? Az a helyzet hogy egy ideje abbahagytam a dohányzást és 1-2 hete azt vettem észre magamon hogy napjában többször gondolok a szex-re mint az előtt, sőt mondhatnám csak arra gondolok, reggel, délben, este, szóval mindig!!! és nem csak ha meglátok egy csinos nőt, asszonyt , gyakorlatilag mindenről a szex jut az eszembe, kezdem azt hinni hogy ... hát nem-is tudom, remélem tud valami biztatót mondani a számomra és hogy ez nem valami agybaj vagy ilyesmi . Esetleg valami magyarázattal is tud szolgálni nekem hogy miért történik ez velem, néha olyan érzésem van mint kb. 16-18 éves koromban furcsa "kellemesen" szorító érzést érzek a mellkasomban ami 1-2 perc múlva elmúlik. P.S. 28 éves nős férfi vagyok, szexuális téren nem vettem észre semmilyen változást továbbra is heti 3-4 alkalommal van szex kivéve azokon a napokon (ami 4-5 napot jelent) a párommal , 2 éve vagyok nős de már 9 éve együtt vagyunk van egy gyermekünk is aki 1 éves. Szóval röviden ennyi amit fontosnak éreztem elmondani a pontosabb diagnózis érdekében. Még talán annyit hogy nem szedtem semmilyen gyógyszert és most sem szedek semmit, és nagyon ritkán (havi 1-2 alkalom) iszom akkor sem sokat. Várom válaszát. Köszönöm.

        Ujpál Zsófia válasza a szex témában

        Kedves Levélíró! Egyre több kutatási adat lát napvilágot, melyek rávilágítanak arra a tényre, hogy a dohányzás a keringési rendszerre kifejtett hatásán keresztül csökkenti a libidót, potenciaproblémákhoz vezethet, romlik a hímvessző vérellátása. Mindez az Ön fiatal életkoránál fogva még nem nyilvánult meg potencia problémaként, hanem szerencsés ember lévén ennek pont a másik odalát vette észre: abbahagyva a dohányzást, megnövekedett a libidója, potencianövekedést tapasztal. Az mindenkinél más, hogy ki mennyiszer és hogyan szereti a szexet, illetve hogy mennyit gondol rá. Minden bizonnyal Ön az aktívabb csoportba tartozik, csak a dohányzás ezt kicsit visszavetette. A szexuális fantáziák nagyon hasznosak tudnak lenni, feldobják a házastársi életet, új ötletekkel szolgálhatnak, és a fantáziavilágban olyan dolgokat is megélhetünk, amire nincsen lehetőség épp ott a valóságban. Ne próbálja meg ezeket a fantáziákat kizárni a tudatából, mert minél jobban próbálunk valamire nem figyelni, az csak annál intenzívebben igyekszik a figyelmünket magára vonzani. Így csak fogadja el, és gondolja végig, mit és milyen mértékig tud mindezekből átemelni a feleségével való szexuális kapcsolatába, természetesen figyelembe véve azt is, hogy ő vajon ezekből minek örülne, és mit nem tudna elfogadni. A furcsa, kellemesen szorító érzést így látatlanban nem merném beazonosítani, valószínűleg egy mélyebb, régebbi élménnyel kapcsolatos érzés az, ami ilyenkor jelentkezik. Hogy kicsit jobban megérthesse, kezdje el megfigyelni, mikor, hol, minek a hatására jelentkezik, milyen törvényszerűséget lehet benne megfigyelni. Gondolja végig azt is, hogy mire emlékezteti ez az érzés, mikor érez hasonlót, és vajon mit üzen ez Önnek! Minden jót kívánok!


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia

        Kérdés: 2010. október 26., 14:13; Megválaszolva: 2010. október 27., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: