• Mi okozza a vágyhiányt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Tóth doktornő!

        Végső elkeseredésemben fordulok Önhoz.Nem tudom mi az oka annak,hogy szinte teljes mértékben elmúlt a házasélet iránti vágyam,már évek óta.Két-egy 6 és egy 3 éves-fiam van.32 éves vagyok.A terhesség alatt minden rendben volt ilyen téren,sőt...A szülés óta fogamzás gátlót szedek a zavaros hormonrendszerem miatt,tudom,hogy ez is valamennyire csökkenti a szexuális vágyat,de vagy szép bőr,rendes menszes vagy jó házasélet?Muszály választani?Nem lehet olyan gyógyszert szedni ami ezt a problémámat is helyre hozza?

        A férjem nagyon türelmes,szeretjük is egymást,nem gondolom,hogy lelki okai vannak a dolognak,de a havi egyszeri együttlét próbára teszi a házasságunkat is.

        Kérem segitsen,mégis hova forduljak,merre induljak el?

        Nagyon köszönöm:Lili

        WEBBeteg szakértő válasza a szexuális élet témában

        Kedves Lili!

        Tóth doktornő már nem dolgozik az oldalunknál, ezért engedje meg, hogy én válaszoljak.

        A fogamzásgátló okozhat vágycsökkenést, ez csak úgy derül ki, ha kihagyja vagy egyéb készítményre vált. Ha így sem rendeződnek a dolgok, akkor oka lehet hormonjális, neurológiai ok, lelki okok, pszichés betegségek kísérőtünete lehet, okozhatja a kimerültség, a stressz, stb.

        Azt javaslkom, elsőként számoljon be panaszáról a nőgyógyásznak, módosítsanak a fog. gátlón, ha nem segít, keressen fel szexuálpszichológust, aki segít kideríteni a háttérben lévő egyéb lehetséges okokat.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-04 12:09:38; Megválaszolva: 2010. június 04., 12:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: