• Hormonok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktorúr!
        Female to Male (nőből férfi) transzszexuális vagyok. A petefészek eltávolító műtéten még nem vagyok túl. Régebben a menstruáció alatt borzasztó rosszullétjeim, nagyon erős görcseim voltak, szabálytalanul és nagy mennyiségben jelentkezett, minden hónapban kikellett hívni az ügyeletet, ilyenkor hetekre ágynak estem. A nőgyógyász ezért felírta a fogamzásgátlót, így szabályos és tűrhetőbb lett. Mostmár jogosult vagyok, hogy férfi hormont szedjek és szándékomban áll. Attól tartok, ha elhagyom a fogamzásgátlót, a görcsök és a rosszullétek visszatérhetnek.
        Ha a tesztoszteron készítményt és a fogamzásgátlót egyszerre szedem, lehet attól valami bajom? (Legalább egy ideig, amíg megszűnik a vérzés a tesztoszterontól, vagy amíg megtörténik a petefészek eltávolító műtétem addig.)  (A fogamzásgátlót kizárólag a menstruációs problémák miatt szedem.)
        Elnézést a szokatlan kérdésért, bízom benne, mnielőbb választ kapok rá!

        WEBBeteg szakértő válasza a hormonok témában

        Kedves Kérdező!

        Ez speciális kérdés -nem vagyok otthon ebben a témában-, de a testosteron és a fogamzásgátló együtt szedése kizárt és veszélyes szerintem. Nem értem, ha ilyen komoly műtétek várnak Önre, több szakember közreműködésével -sebész, nőgyógyász, pszichiáter... Miért nem kérdezett senkitől? Senki nem mondott ilyen kardinalis fontos dologról semmit?

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-26 22:43:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: