• Elhidegültünk a férjemmel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        32 évesen számomra borzasztó nagy problémát jelent, hogy férjemmel (36 éves) a szexuális életünk részemről érdektelen lett. Az biztos, hogy nagyon szeretem, igazság szerint kívánom is, hiszen fiatalok vagyunk, bármilyen formában szeretném, hogy kényeztessen, mindent megtesz, mégsem tud egy mákszemnyit sem felizgatni. Mivel ez már mondhatnám évek óta így van, mindig reménykedtem, hogy hátha jobb lesz, de semmi... Sajnos ott tartunk, hogy egy pár hete hiába próbal közeledni, nem tudom így folytatni. Talán az is közrejátszhat, hogy nem vagyok egy modell alkat két szülés után /70kg/ és ezért gátlásos vagyok, elég sokat idegeskedünk, de hát ki nem. Vagy attól félek, hogy elhidegültem tőle.

        WEBBeteg szakértő válasza a frigiditás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az elhidegülésnek fogalmazott érzés általánosítása annak, hogy elégedetlen önmagával (meghízott, nem érzi magát vonzónak), elégedetlen a férjével, aki nem olyan amilyennek szeretné.
        Azt írja, ez az állapot már elég régóta fennáll.

        Érdemes lenne először azt átgondolni, valójában mi az, amit szeretne a férjétől és a kapcsolatuktól, és mi az ebből, ami önön múlik. Nagyon őszintén és kíméletlenül gondolja ezt végig. Valamint azt is, hogy mit tett és mit tesz annak érdekében, hogy ezeket megvalósítsa.
        Ezután, ha ebben már tisztán lát, érdemes megkérnie a férjét, hogy beszéljék meg a gondokat, együtt.

        Van, amikor végleg elmúlik a vágy. De ne feledje, csak az múlhat el, ami valaha létezett... A leggyakrabban azonban sok mindenen lehet segíteni, életvezetésben, érzelmek egymás iránti kifejezésében, önismereten, önbizalmon, férfiasságon, nőiességen...

        Ha a beszélgetés nem megy, vagy elakad, esetleg kérjenek segítséget, menjenek el párterápiába, vagy pszichológiai konzultációra.

        Üdvözlettel: 
        Kazimir Ágnes pszichoteraputa 


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-22 21:06:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 12:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó