• Fogamzásgátló és időeltolódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy ezen a nyáron két hétre, olyan országba utazom, ahol 7 órás eltolódás van a miénkhez képest. Így a most délután 5 órakor bevett fogamzásgátlómat, ott minden nap éjfélkor kellene bevennem, ami annyira nem megoldható. Ha megváltoztatom a tabletta bevételének időpontját, változtat-e a menstruációs napok idején? Elég kellemetlen lenne, ha egy olyan utazást tenne tönkre egy nem várt menstruáció, amire évek óta készülök. Válaszát előre is Köszönöm

        Dr. Kiss György válasza a Fogamzásgátló és időeltolódás témában

        Tisztelt Hölgyem! Javaslom,hogy már most kezdje el a tabletta szedését 1-1 órával előre hozni, és már itthon igyekezzél elérni a déli 12 óràs időpontot. Ha ,ez nem sikerül tökéletesen az sem baj,1-2 óra eltolódás még megengedett. Ha biztosra akar menni, akkor kiegészítő fogamzásgátló /óvszer / alkalmazása is szóba jöhet. Üdvözlettel:dr.Kiss


        Kérdés: 2017. július 04., 18:50; Megválaszolva: 2017. július 04., 19:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: