• Elő van írva, hogy milyen gyakran kell szexelni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő Hölgy/ Úr, 28 éves nő vagyok, férjem 30-as évei közepén jár, van egy másfél éves gyermekünk. Különböző hangulatzavarok, problémák miatt beszélgettem egy (egyébként nagyszerű) pszichológussal, aki adott egy olyan tanácsot, ami, úgy érzem, nem, hogy nem visz előre, hanem csak még jobban leblokkol. Mikor azt válaszoltam erre vonatkozó kérdésére, hogy kb. havonta 2 alkalommal szexelünk, elkomorult az arca, hogy ez nagyon kevés ilyen fiatalon, és ha ez így megy tovább, teljesen el fogunk távolodni egymástól, továbbá érdemes lenne kvázi beírni a naptáramba, rávenni magam, hogy na, akkor most este 8-tól szex. Tény, hogy nem erőssége a kapcsolatunknak a szexualitás, nem is volt soha, ugyanis szeretet-szimpátia-érzelmi összhang alapon jöttünk össze annak idején. Az is tény, hogy sokszor érzem emiatt, hogy hiányosságaink vannak, de alapvetően jónak, mélynek, bizalmasnak érzem a kapcsolatunkat. És kicsit bosszant, hogy a csapból is a szex folyik - tényleg ekkora jelentősége van annak, hogy milyen gyakran szexel egy pár, amennyiben a két fél libidójában nincs nagy eltérés? És akik nem hozzák az elvárt mennyiséget, azoknak a kapcsolata halálra van ítélve? A szexet tényleg kényszeríteni kell magunkra; nem elég, ha megpróbáljuk simán színesebbé, élményekben gazdagabbá tenni a napjainkat, aztán majd lesz, ami lesz? Tényleg kell az nekem, hogy a sok szorongásom mellé még emiatt is szorongjak? Gondoltam, megkérdezem erről más szakértő véleményét is; válaszát előre is köszönöm.

        Kovács Piroska válasza a szex témában

        Kedvesem, A jó párkapcsolat egyik alapköve a harmonikus szexuális összhang és "étvágy" a pár között. De ez csak az egyik feltétel. A többi úgy tűnik, Önöknél megvan. A levelében saját maga válaszol arra, hogy mi is az oka a viszonylag ritka szexuális együttlétüknek. Ez pedig nem más, mint az Ön szorongása! Ezt az alapproblémát kell orvosolni, ami sok egyébre is kihatással van. Többek között messze nem tudja azt a lehetőséget kihozni önmagából, ami lehetőségként adott lenne, mivel az alap életenergia működését blokkolja... Tehát érdemes lenne szakemberhez fordulnia, hogy életét felszabadultan, kiteljesedve, a saját lehetőségeinek maximumához tartva élhesse! Üdvözlettel: Kovács Piroska


        Kovács Piroska
        Pszichológus

         Kovács Piroska

        Kérdés: 2011. december 21., 22:27; Megválaszolva: 2011. december 27., 16:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: