• Lehetek depressziós vagy paranoiás egy füves cigitől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy hete a barátnőmmel kipróbáltuk a füves cigit. Én csak két körben voltam benne. Azután rosszul lettem, és olyat láttam, hogy egy sötét házban vagyok. Nagyon féltem, ordítottam, minden bajom volt. Azóta még mindig beugranak azok a képek. Nem merek sötétbe menni, megijedek hangoktól, és teljesen máshogy érzem magam. Olyan érzésem van, mintha minden meg lenne írva az életben. Hogy minden, ami történik velem rossz, és ha valaki jót akar, nem hiszem el neki, és azt gondolom, hogy rosszat akar vagy átver. Nem értek semmit, és minden olyan egyhangúnak tűnik számomra. Nem vágyom társaságra, legszívesebben egyedül vagyok. Azt hallottam, hogy depresszió is kialakulhat ebből, vagy paranoia. Nálam is előfordulhat ez, vagy majd elmúlik idővel?

        WEBBeteg szakértő válasza a füves cigi, paranoia, depresszió témában

        A sajnálatosan ma egyre divatosabb, veszélytelennek hitt füvezésnek vannak árnyoldalai, és kockázatai, amit a legalizálásért tüntetők nyilván nem hangoztatnak.
        Az egyik ilyen, hogy akár pszichoticus szintű paranoid állapot alakulhat ki, Önnek egy ilyen élménye lehetett. Ha csak alkalmilag fogyasztott drogot, a kiváltó ok nyilván már megszűnt, de ijesztő élmény lehetett, ami most is kihat Önre.
        Legfontosabb teendő és tanulság: ezután ne drogozzon, ez akár önmagában is elég lehet a megoldáshoz, ha alapvetően Ön nem pszichiátriai beteg. Ha a paranoid töltetű szorongásos tünetei nem szűnnek meg a közeljövőben sem, terápia beállítás céljából pszichiátriai szakrendelést kell felkeresnie!

        Jó egészséget kívánva:
        Dr. Dinya Zoltán pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-22 11:36:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Szakértő ! 22 éves fiammal kapcsolatban írok Önnek. Kb. 2 éve találtam nála marihuánát, amit be is ismert, hogy ritkán alkalmanként, főleg társaságban használt. Ezután nem sokkal jogosítvány megszerzését kezdte el és az...
        Kedves Bernadett! Édesanyám 62 éves, alkohol függőséggel küzd, már 8 éve. Kapott pszichátriai kezelést, gyógyszereket de sajnos nem volt tartós az eredmény, mindig visszaesett. Azt szeretném kérdezni, hogy tudna-e ajánlani bentlakásos...
        Kedves Bernadett! Elmúltam már 34, nem hiszek a mesékben, de mégis tanácstalan vagyok! Kb egy éve ismerkedtem meg a párommal, most 39 éves,akiről addig is tudtam, hogy iszik, de gondoltam, majd én meg a hozzáállásom meg fogja változtatni, így 3...
        Jó Napot! Azt szeretném megtudni, hogy az a bizonyos alcostopex nevezetű készítmény valóban hatásos-e, segítségével le lehet-e szokni az alkoholizmusról. A neten az egyik oldal csodaszerként említi a másik meg kamu szerként. Ezért szeretnék...
        Tisztelt doktor úr/nő! Problémám bevezetése kép szeretném azt elmondani, hogy a párom családjáról lenne szó. Sajnos náluk az alkohol fogyasztás az napi szinten történik, mert ,,sokat dolgozunk egész nap, megérdemeljük és jól esett"....
        Kedves Doktornő A múltamat ha tekintjük játékfüggő voltam, azonban ez elmúlt pár napba olvastam egy olyan cikket miben azt írják le (egyébként már lassan 1 éves cikk) hogy a videojáték agy károsodást okoz, pontosabban szürkeállomány...