• Champix-dohányzás leszokás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Párom a Champix segítségével leszokott a dohányzásról, a gyógyszert még szedi, 3. hónapnál tart. Úgy érzi már nem fog rágyújtani a gyógyszer abbahagyása után sem. Viszont haveri társaságban néha szívnak füves cigarettát, havonta 1-2 alkalommal maximum. Mennyire lehet ez káros vagy befolyásolhatja a gyógyszer hatását? Azt gondolom azzal is juttat nikotint a szervezetésbe. Attól lehet esetleg függővé válni? Vagy amellett mondhatja magát "leszokottnak"? Esetleg nagyobb az esélye, hogy újra dohányozni kezd? Köszönöm előre is válaszát!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a dohányzás témában

        Kedves Kérdező! A kábítószer minden nemű fogyasztása káros, és hazánkban tiltott! Aki bármilyen függőségtől -pl. a dohányzás- megszabadult, ne veszélyeztesse az egészségét más, még ártalmasabb dologgal. A társaságban a füves cigi mellett rendszerint előkerülnek a hagyományos dohánytermékek is, így igen nagy a veszélye a visszaesésnek. Azt gondolom, hogy aki már ilyen sokat tett a leszokásért, és eredményes, ne kockáztasson meg egy visszaszokást. Tekintettel a közelgő ünnepekre, amikor nagy a visszaszokás veszélye, azt javaslom, hogy csökkentett ( fél dózisú) adagban még néhány hétig szedje a Champix tablettát. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2015. december 13., 10:03; Megválaszolva: 2015. december 13., 11:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Szakértő ! 22 éves fiammal kapcsolatban írok Önnek. Kb. 2 éve találtam nála marihuánát, amit be is ismert, hogy ritkán alkalmanként, főleg társaságban használt. Ezután nem sokkal jogosítvány megszerzését kezdte el és az...
        Kedves Bernadett! Édesanyám 62 éves, alkohol függőséggel küzd, már 8 éve. Kapott pszichátriai kezelést, gyógyszereket de sajnos nem volt tartós az eredmény, mindig visszaesett. Azt szeretném kérdezni, hogy tudna-e ajánlani bentlakásos...
        Kedves Bernadett! Elmúltam már 34, nem hiszek a mesékben, de mégis tanácstalan vagyok! Kb egy éve ismerkedtem meg a párommal, most 39 éves,akiről addig is tudtam, hogy iszik, de gondoltam, majd én meg a hozzáállásom meg fogja változtatni, így 3...
        Jó Napot! Azt szeretném megtudni, hogy az a bizonyos alcostopex nevezetű készítmény valóban hatásos-e, segítségével le lehet-e szokni az alkoholizmusról. A neten az egyik oldal csodaszerként említi a másik meg kamu szerként. Ezért szeretnék...
        Tisztelt doktor úr/nő! Problémám bevezetése kép szeretném azt elmondani, hogy a párom családjáról lenne szó. Sajnos náluk az alkohol fogyasztás az napi szinten történik, mert ,,sokat dolgozunk egész nap, megérdemeljük és jól esett"....
        Kedves Doktornő A múltamat ha tekintjük játékfüggő voltam, azonban ez elmúlt pár napba olvastam egy olyan cikket miben azt írják le (egyébként már lassan 1 éves cikk) hogy a videojáték agy károsodást okoz, pontosabban szürkeállomány...