• Foltok látásban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor/nő! a problémám a következő: egész kiskorom óta rosszul látok a jobb szememre homályosan de nem is ez a legjobb szó rá hanem ugyanolyan foltokat és p,ntokat látok vele mint amikor becsukom a szemem kicsit vibrál is.olvasni viszont tudok gond nélkül vele a vizsgálatok egy +2 es kontaktlencsét ajánlottak .pár napja viszont a bal szememen is elkezdtek ezek a tünetek mutatkozni és nagyon zavaró mert így cikázó pontokat látok mindenütt de a kép nem homályos,nagyban függ a fényviszonyoktól világosabb területen vagy pl ablakon kinézve jobban látok .míg csak a jobb szememen volt ez nem volt zavaró bár az orvosok szerint a szemem nem is volt hajlandó a jobb oldalt használni. hiába veszek kontaktlencsét szemüveget nem használ rá.mikor legutóbb megnézték semmit nem tudtak mondani...tudna valamit ajánlani hogy mi lehet ez? lehet attól hogy mostanában rengeteget kellett szg előtt dolgoznom, vagy mindenképp valami komolyra kellene gondolnom? előre is köszönöm válaszát

        Dr. Papp Júlia válasza a foltok a látótérben témában

        Tisztelt kérdező! Valószínűleg eddig nem tapasztalta a tüneteket a domináns, vezér szemén csak az utóbbi időben. Érdemes lenne kontroll szemészeti vizsgálatot kérni, látótér vizsgálattal és szemfenék pupilla tágításos vizsgálatával egyetemben. A tünetek az üvegtesti határhártya megvastagodása, üvegtest töredezettsége miatt is kialakulhatnak, de néha az erősebb kötődés miatt a retinán is okozhatnak eltéréseket. (Főleg ez utóbbi miatt lenne megnyugtató a fenti kontroll.) Önmagában a számítógépezés nem szokott ilyen tüneteket okozni, viszont a sok közeli, precíz munka során feltűnőbbek lehetnek a tünetek mint pl. sétálás közben.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. október 29., 23:11; Megválaszolva: 2011. október 30., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: