• Kettős kép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Ha leveszem a szemüvegem, akkor a távoli tárgyakból kettőt látok. Ezt mi okozza? Mindkét lencsében van valamennyi cylinder is (de nem több, mint 1 dioptria). Ez lenne a szemtengelyferdülés? A lézeres szemműtét során ez korrigálható? (tehát az, hogy a műtét után bármilyen távolra nézve is egy képet lássak?) Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Papp Júlia válasza a kettőslátás témában

        Tisztelt kérdező! A kettősképet a szemmozgató izmok összehangolt munkájában kialakuló zavar okozza. Az átmeneti kettőskép több ok miatt is kialakulhat, mely a szemizmok fáradékonyságához vezethet. Fontos lenne a szemüveges korrekció dioptria értékét ellenőrizni. A szemüveg levétele után az ellazult szemizmoknak időre lehet szükségük mire alkalmazkodni tudnak. A lézeres szemműtét elvégzésének lehetősége függ a dioptria értékétől, a szaruhártya vastagságától, egyéb szemészeti eltérésektől stb. Ezeket fontos lenne a műtéteket végző központokban megvizsgáltatni és megbeszélni ezek függvényében a műtét várható eredményeit, lehetőségeit.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. október 13., 20:31; Megválaszolva: 2011. október 17., 03:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: