• Lézeres szemműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Mi a véleménye a lézeres szemműtétről? Tíz éve viselek szemüveget, (most vagyok 20), és szerencsére már megállt a romlás. Nekem egyetlen problémám van a műtéttel: Mindössze a szaruhártyából kaparják le a dioptriának megfelelő mennyiséget...holott a rövidlátás valódi okozója a szemgolyó nem ideális, megnyúlt alakja. Tehát nem a valódi okánál kezeli a problémát. Ezt leszámítva én mindenképpen belevágnék a műtétbe... Válaszát előre is köszönöm!!

        Dr. Papp Júlia válasza a lézeres szemműtét témában

        Tisztelt kérdező! Nagyon örülök, hogy ennyire lényeglátó. A helyzet valóban az, amint Ön le is írta. Nagyon fontos lenne tisztázni, hogy milyen erősségű a szemüvege, milyen állapotban van a szemfenék, a retina, milyen vastagságú a szaruhártya. Mindezek mellett előfordulhat, hogy a lézeres beavatkozás után elért eredmény évek múltával módosulni fog. ("Néhány dioptriát "visszaromolhat") Illetve tisztában kell azzal is lenni, hogy (kivéve az egészen új eljárásokat) idős korban az olvasó szemüvegre szükség lehet illetve vezetéskor éjszaka a fényforrások körül zavaró becsillanásokat tapasztalhat.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. október 09., 14:43; Megválaszolva: 2011. október 10., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: