• Keratoconus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím ! Idén kétszer cseréltem szemüveget, ezért egy átfogó vizsgálatnak vetettek alá.Ez tartalmazta a szemészeti vizsgálatokat plusz VEP, ERG Keratoconus stb. Minden érték jó, bár a Keratoconus 491-493-as értéket hozott. Állítólag 500-ig jó a szem. Kérdésem a következő: 37 évesen kialakulhat még nálam ez a betegség? Ezelőtt átlag 4-5-6 évig jó volt egy szemüveg. Tisztelettel:Kovács Imre

        Dr. Papp Júlia válasza a keratoconus témában

        Tisztelt kérdező! Ilyen fiatalon is előfordulhat, hogy változik a szemüveg dioptria értéke keratoconustól függetlenül. Ugyanakkor a keratoconus jellegzetes megjelenési időpontja a 20-30-as évek. Hamarabb elkezdődik már a szaruhártya elvékonyodása, de nagyon gyakori, hogy csak ilyenkor, fiatal felnőttkorban válnak zavaróvá a tünetek.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. szeptember 30., 14:14; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: