• Ciszta a szemen.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő/úr!Az a problémám,hogy a bal szememen(belül)ciszát állapítottak meg ezelőtt kb 8éve pesten.Leírom hogy néz ki:ha felhúzom a szem héjam főleg a bal részen végig ki dülenkedik.Egy ideje észrevettem hogy az egész szemgolyómat körülveszi és mintha hártyaként vékonyan befedné az egészet (a fehér rész sárgás színű )ez már a másik szememen is kezd előjönni,de az nemvészes (szerintem)egyébként a bal szemem gyengének is érzem amikor olvasáskor-nézéskor ketté csúszik minden, be kell takarnom a jobb szemem hogy rendesen lássak.A fejem is gyakran fáj ilyenkor hányingerem van (de nem hányok).A kérdésem:szemészeten mikor voltam azt mondták meg lehet műteni de nem javasolják mert elcsúnyulna az arcom.Engem az érdekelne hogy ez elhatalmasodhat az agyi részre,súlyos ez,vagy nem kell vele foglalkozni,okozhassa ez a fejfájást ás a hányingert?Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! Először kontroll szemészeti vizsgálatot kellene kérni, hogy megnézzék mennyit változott a folyamat. Az olvasáskor jelentkező panaszokat, szétcsúszást, fejfájást nem valószínű, hogy ez a cysta okozza. Neurológiai és belgyógyászati (pajzsmirigy betegség irányába)kivizsgálás is javasolt lenne. A vizsgálati eredményektől függően műtét vagy megfelelő gyógszeres kezelés oldhatja meg a problémát.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. szeptember 27., 21:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: