• Látásprobláma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tegnap délután ültem az asztalnál és a bal szememen úgy éreztem van valami -mintha egy fekete cérnaszál lenne, ami helyenként ki van rojtosodva és ha megmozdítom a szemem az is elmozdul. Ha mereven nézek nem mozdul el. A lányom nagyítóval megnézte kívül nincs semmi, de ha fehérre néztem, olyan volt, mintha rengeteg icipici fekete pontocska úszkálna a levegőben. Ez a fekete "szál" mintha ma vékonyabb lenne és a pontok is kisebbek. Tegnap megmértem a vérnyomásom: 187/83 pulz: 77. Ma reggel 158!80 , pulz: 77, délben 134/78 pulz: 66. Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e, hogy 1 hajszálér megpattant és a vér oszlott szét a csarnok vízben, amit én feketének látok még akkor is, ha becsukom a szemem. A csukott szemhélyam alatt is látom a fekete kis gubancot, ha mozgatom a szemem, de most sokkal kisebb, mint tegnap volt. Minden esetre idegesítő, hogy úszkál az ember szemében valami, amit lát. De vajon mi lehet? A választ előre is köszönöm.

        Dr. Papp Júlia válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező! Első lépésben belgyógyászati kivizsgálást javasolnék minél hamarabb - hisz a mért vérnyomás értékek nem megnyugtatóak. Ezt követően pedig szemészeti műszeres vizsgálatot, mert valóban a megjelenő feketés foltoknak, úszkáló homályoknak lehet az oka az üvegtest töredezettsége, de üvegtesti bevérzés is. A vérnyomás rendezése elengedhetetlen, mert ha ugyanígy ingadozik akkor újra és újra megterheli az egész szervezetét.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. szeptember 25., 14:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: