• Rossz szemüveget kaptam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy éve csináltattam új szemüveget,elvileg nem romlott a szemem,azt mondta a szemorvos,de azért csináltattam új szemüvegetAzt veszem észre,hogy azóta estére bekancsalodik a bal szemem.Gyermekkorom óta viselek szemüveget,kancsal voltam a bal szememre,de mivel szemüveggel teljesen egyenesbe hozták így nem kellett műteni.Rendszeresen járok szemvizsgálatra,nem is romlott a szemem,de most egy másik helyen voltam vizsgálaton és a szemüveget is ott csináltattam.Lehet,hogy rossz szemüveget kaptam?Mitől lehet ez,hogy estére bekancsalodik a szemem?Köszönettel várom válaszát.

        Dr. Papp Júlia válasza a kancsalság témában

        Tisztelt kérdező! Első lépésben, a biztonság kedvéért be kellene méretni a szemüveget (pontos dioptria és pupilla távolság ellenőrzése). Másrészt az idő előre haladásával természetes, hogy a szemizmok kompenzáló képessége, fúziós szélessége csökken. Így a nap végére, fáradás esetén a szemzimok nem tudják tovább kompenzálni a helyzetet és bekancsalít a szem. Ha ez fokozódik és panaszokat okoz mérlegelhető esetleg a kancsalság ellenes műtét is.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. szeptember 18., 18:54; Megválaszolva: 2011. szeptember 25., 22:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: