• Szemészet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Pár napja kezdődött, hogy a szemem kissé könnyezik, nyálkás, néha viszket, és kissé (főleg fényre, számítógép előtt) homályosan látok, érzékeny. Véreresnek nagyon nem mondanám, de ha lehúzom az alsó szemhéjam, ott mintha pirosabb volna. És a szem körüli bőr is kicsit szárazabb, húzódik, és ott kicsit eresebb is. Ébredés után a szem sarkaiban kicsit csipás, mintha odaszáradt volna a kifolyt nyálka. Mi lehet ez, talán allergia? Szokott az orrom is eldugulni, főként reggelre, de nem mindig, és nem annyira túlzottan. A ventilátort is sokat használtam mostanában, talán ettől is lehet? Egyébként kontaktlencsét hordok, soha nem volt még vele gondom, nem rég cseréltem, a folyadékot is régóta használom. Nem oly rég is volt hasonló panaszom, de akkor kiderült, hogy egy újonnan használt szemceruza volt a ludas. De a mostani sminkszereket már régóta használom, gondolom ettől nem lehet. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Nóra

        Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! A leírt panaszok alapján egyrészt a csökkent könnytermelés illetve az allergiás alapon kialakuló krónikus kötőhártya gyulladás vetődik fel bennem. Első lépésben műkönny készítményeket kellene megpróbálni használni. Többféle készítményből ki kell kísérletezni a személy szerinti legideálisabbat. Ha ezek ellenére nem szűnnek a panaszok akkor szemészeti műszeres vizsgálatra lenne szükség, illetve megpróbálható a recept nélkül is kiváltható allergia ellenes készítmény használata.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. szeptember 17., 19:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 25., 22:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: