• Keratokconus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        most diagnosztizálták ezt a betegségemet milyjen alternatív gyógymódja lehet a látás javítására mert a kontakt lencsét nem birom a szemüveget nem szeretnék hordani ha csak lehet

        Dr. Papp Júlia válasza a keratoconus témában

        Tisztelt kérdező! A keratoconus olyan progresszív, előre haladó szemészeti betegség melynek különböző stadiumai vannak. A stádiumoknak megfelelően más és más lehet a kezelési lehetőség. Az egyre elvékonyodó szaruhártya egyre inkább elő domborodik, torzítva így a látást. A szemüveg és a kontaktlencse az első stádiumokban a megoldás. a betegségének mértékétől függően szóba jöhet az úgynevezett kollagén crosslinking kezelés, mely speciális anyag becseppentése melletti lézerkezeléssel igyekeznek keresztkötésekkel stabilizálni, a betegség progresszíóját lassítani. (Több helyen végzik a beavatkozást, pl. Debrecenben a DEOEC Szemklinikán is. A pontos menetet, a beavatkozás lehetőségét, költségeit itt lehet tisztázni. ) Ezt követően ha már szükséges a szaruhártya átültetés jöhet szóba.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. szeptember 17., 12:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 25., 22:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: