• Árpa után kinövés a szemen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 2 éves kislányom bal alsó szemén, belül július elején alakult ki egy elég nagy árpa.Rögtön szemészetre vittük Floxal kenőcsöt kaptunk rá.Az árpa kifakadt de nem múlott el teljesen.Rá 2 hétre a másik szemén is kialakult az árpa, de itt már felül és alul is.Alul 2 kisebb árpa is kijött belülről.Visszavittük szemészetre ahol mondták, hogy folytassuk a Floxal kenőcsöt mindkét szemére.Sajnos hetek teltek el utána, de semmi változás nem történt.A felső árpa nagyon csúnya lilás-pirosas színű volt.Ezt követően háziorvosunknál is jártunk aki azt mondta, hogy ha a Floxal nem használt akkor felír egy másik krémet.Ez a krém a Tobradex kenőcs.Azt az információt kaptuk, hogy 1 héten belül már kellene valamilyen változásnak történnie.2 hétig használtuk a Tobradex-et napi 2-szer, de semmilyen változás nem történt de a krém használatától sokszor könnyezett a kis szeme és még pirosabb lett a felső szemhéján az árpa.Kb. 2 hétig nem használtunk semmilyen krémet és ekkor a bal szemében lévő árpa egy kicsit szebbnek tűnt, a másik szemén lévő felső árpa halványodott és kisebb lett, az alsó kettő árpa is kitisztultnak tűnt, DE egy kis idő múlva az alsó árpák helyén egy húskinövés szerű kinövés nőtt oda belülről.Nagyon megijedtünk ezért elvittük kislányunkat szemészeti magánrendelésre.A magánrendelésen azt mondták hogy az árpák kitisztultnak tűnnek csak a felső tartalmaz egy kis váladékot, és hogy nem kell megijedni mert ez a kinövés idővel visszahúzódhat.Kezelésnek a Tobradex kenőcs további használatát kaptuk napi 5-ször. Azóta sajnos a kinövés nem változik ugyanolyan ijesztő számomra és sajnos a másik szemecskéjén is megjelent egy kis csomó felül. A tanácsát szeretnénk kérni, mert nagyon meg vagyok ijedve hogy mi az a kinövés a szemecskéjében és bizonytalan vagyok a kezeléssel kapcsolatban is?! Nem sok a napi 5-szöri krémezés a Tobradex-el?És mi lehet az oka hogy valószínűleg egy újabb árpa alakul ki a másik szemén is? Nagyon el vagyok keseredve! u.i: Elnézést hogy hosszúra sikeredett a mondani valóm.:-) A fenti leíráshoz még annyi hogy, vérvételt csináltatva lett az esetleges magas vércukor szint miatt. De az eredmény szerencsére tökéletes lett. Válaszát, előre is köszönöm! Üdv: Kruczlerné Simon Eszter

        Dr. Papp Júlia válasza a árpa témában

        Tisztelt kerdezo! Vannak jellegzes eletkorok, amikor sokkal gyakoribbak, szinte egymast kovetik a gyulladasos idoszakok. A vegleges megoldast velemenyem szerint - BAR NEM lattam a szemecskejet - a muteti megloldas jelentene. A gyulladast gyakran kiserheti a csomo, sarjszovet kialakulas mely valoban gyulladas csokkento kezeles hatasara szunne meg vagy muteti eltavolitasra. (A kisfiammal sajnos nekem is vegig kellett csinalnom 2 es fel eves koraban ugyanezt. Utana mintha elfujtak volna, megszuntek a sorozatos gyulladasok.)


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. szeptember 12., 14:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 20:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: