• Magas szemnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 12 éves lányommal endokrinológushoz járunk, mivel jelenleg 175 cm magas. Az endokrinológián nagyobb eltérést nem találtak, azonban a különböző vizsgálatok során kiderült, hogy magasabb a szemnyomása. A közeli kórházban szemészeti szakellátásban részesülünk, ahol is BETOPTIC szemcseppet kell használnia reggel és este. Szemnyomása a szemcsepp hatására rendeződött. Azonban szeretnénk, ha más orvos is megvizsgálná - a SOTE II. Tömő utcai gyerekszemészeti szakrendeléséről sok jót olvastam -, mivel a helyi kórházban nincs kimondottam gyerekszemészeti glaucoma szűrés (az OCT vizsgálatnak sem volt gyerekreferencia értéke).Ráadásul versenyszerűen kézilabdázik, ami nem biztos, hogy pont jó sport az ilyen szembetegségnél. Kérem szíveskedjenek ajánlani egy jó szakembert. Köszönettel: Levdor2009

        Dr. Papp Júlia válasza a Magas szemnyomás témában

        Tisztelt kérdező! Valóban érdemes megpróbálni a budapesti szakrendelést. Gondolom látótérvizsgálat, szemfenék vizsgálat, csarnokzug vizsgálat és szaruhártya vastagság mérés is történt, vagy a szakrendelésen történni fog. Mindegyik ott dolgozó szakember jó, fontos lenne jelezni, hogy jó volna egy napra egyeztetni a vizsgálatokat és kiértékelni azokat. A versenyszerű sportolásnál külön figyelmet kell szánni a szemfenékre, a retina állapotára.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. szeptember 05., 11:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: