• Tompalátás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Jobb szemem erősen tompalátó, bal szemem 100%-os.10 éve nem hordok szemüveget. Most szeretnék diákmunkát vállalni, amihez üzemorvosi igazolásra lenne szükségem. Tompalátóként csak szemüveggel lehetek alkalmas? Mert szemüveget nem szívesen hordanék. 10 év alatt mindkét szemem állapota változatlan, rossz szemem akkor sem javulna már, viszont félek,hogy a jó szemem is romlana a szemüvegtől. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Papp Júlia válasza a tompalátás témában

        Tisztet kérdező! A munkalehetőségnél fontos a tompalátó szem pontos látásélessége. A 100%-os szemét szerintem teljesen függetlenül kellene vizsgálni és értékelni. Ha igényelne dioptriát akkor kell szemüveg, viszont ha nem akkor nem szükséges. Speciális esetben ha a tompalátó szemen valamennyit javítana a szemüveg (de nem tudná persze elérni a 100%-ot) akkor a jó szemére úgynevezett "plan", dioptria nélküli szemüveget kapna. A dioptria nélküli szemüveg a jó szemét természetesen nem rontaná.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. szeptember 03., 14:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 17:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: