• Szürkehályog műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mindkét szememen szürkehályog műtétet végeztek.. A bal szemembe +5-ös, a másikba +3-as lencsét helyeztek be. A műtét után a bal szememet használom és állandó nyilalló fájdalmat érzek belül a szemöldökcsont mögött. Lehetséges, hogy az eltérő dioptria miatt?

        Dr. Papp Júlia válasza a szürke hályog témában

        Tisztelt kérdező! A beültetett műlencse dioptriájának meghatározásnál több tényezőt kell figyelembe venni, melyek közül az egyik fontos a szem tengelyhossza stb. Önmagában a beültetett lencse dioptriájából adódó különbség véleményem szerint nem okoz nyilalló fájdalmat. A két lencse között fizikai tulajdonságait tekintve 2 dioptriányi (de még több is) különbség esetén nem észlelhető különbség. Kontrollnál érdemes minden esetre rákérdezni, mert egyéb eltérés állhat a panaszok hátterében, amit műszeres vizsgálattal lehet eldönteni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 16:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 17:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: