• Szem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A felső szemhéjamon piros dudor alakul ki estére kb.3-4mm, de reggelre szinte elmúlik. Szerencsére nem fáj. Áprilisban kezdődött. Voltam vele orvosnál, kaptam rá krémet is. Június óta nem használtam rá semmit. Jelenleg külföldön vagyok, s itt is bejelentkeztem orvoshoz, de csak 3 hét múlva nézi meg a szemem. Kamillázom, 11-12 óráig alig látszik, de estére igen. 2 hét múlva lesz az esküvőnk, s addig nem szeretném megműttetni. Mit javasol?

        Dr. Papp Júlia válasza a szemhéjj gyulladás témában

        Tisztelt kérdező! Ha jól értem hamarabb lesz az esküvője (amihez természetesen gratulálok), mint, hogy el tudna jutni az orvoshoz. Nem tudom pontosan melyik részén él a világnak, de addig is legalább recept nélkül beszerezhető antibiotikumos kenőcsre lenne szüksége. Pusztán a leírásra támaszkodva a szemhéjárpa lehetősége vetődött fel bennem (ami ha ilyen hosszú ideig fennáll, sajnos valószínűleg, hogy csak műtéttel oldható meg véglegesen). De addig is érdemes lenne párakötést felhelyezni rá, ami a duzzanat méretét és a környezetének a gyulladását csökkentené. Az antibiotikumos kenőcs kiválasztásánál tartsa szem előtt, hogy nem ismert-e gyógyszerallergiája. A sminkelésnél is nagyon óvatosan kell majd eljárni, mert fokozódhat a gyulladás.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 11:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 16:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: